14 november 2020

Workshop Sint gedichten in Gemert

GEMERT-BAKEL – Bijna is het zover, de Sint komt weer naar Nederland. Vind je het elk jaar weer een hele uitdaging om een mooi gedicht te maken en heb jij nu al rijmstress? Dan is de workshop Sint gedichten iets voor jou!

Taalhuis Gemert-Bakel organiseert op donderdag 26 november een gratis workshop Sinterklaas gedichten schrijven. Tijdens de workshop krijg je eerst een korte uitleg over wat een (rijm)gedicht precies is. Aan de hand van voorbeelden komen verschillende vormen van rijm aan bod. Daarnaast krijg je tips om een verhaal of gedicht beeldend te maken. Hierna ga je zelf aan de slag. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met pakjesavond of je surprise!
Jacqueline Kuijpers verzorgt de workshop. Jacqueline is docent Nt2 bij het ROC ter AA en werkt op maandag en donderdag bij het Taalcafé in Gemert. “Taal is leuk, vandaar dat ik meteen enthousiast was om een gedichtenworkshop te begeleiden. Sinterklaas en rijmen horen bij elkaar. Ik wil daarom iedereen wat handvatten geven om met Sinterklaas poëtisch voor de dag te komen”, aldus Jacqueline.
De workshop vindt plaats in de Eendracht in Gemert op 26 november van 20.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is in deze coronatijd verplicht. Dat kan via bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

Foto's:


0