Alvast glimp van elfde generatie Honda Civic

Pas in 2022 betreedt hij de markt, maar Honda slingert alvast foto’s de wereld in van de toekomstige Honda Civic, alweer generatie nummer elf. De scherpe kantjes lijken eraf.

Het is best een bijzondere zet om het beeldmateriaal al zo vroegtijdig te verspreiden. Meestal houden fabrikanten een opvolgend model zo lang mogelijk geheim, bang dat klanten anders gaan wachten op de nieuwe lichting, met als gevolg dat de verkopen van het huidige type inkakken. Honda staat er echter om bekend dat het een andere koers vaart dan anderen. Hoe anders verklaar je dat het in 2005 een ongelooflijk futuristische Civic lanceerde – de achtste generatie – en dat elke editie die erna verscheen weer conservatiever werd? Normalisering, zo kun je het ook noemen. Model 2022, voor negentig procent gelijk aan het nu voorgestelde prototype, schudt de nogal ‘gekreukte’ jas af die de huidige serie zo kenmerkt en die onder het koperspubliek geen volle zalen trekt. Althans, in Europa, want in bijvoorbeeld Amerika is het model een doorslaand succes. Gezien de aantallen daar stemt Honda het design nadrukkelijk op die smaak af en moeten wij ons daarnaar schikken. Trouwens, tegenover de vele brave middenklassers in het C-segment vertoont ook de jongste Civic weer een sterk karakter. Hij zoekt het bovendien hogerop, meer richting premium en zelfs D-niveau. De foto’s tonen de sedan, die ongetwijfeld ook weer gezelschap krijgt van een hatchback. Omtrent de specificaties houdt Honda zijn lippen nog stijf op elkaar, maar we hopen in elk geval op een Type R.

Foto's:


0