Succesvolle afsluiting Techlab Robotica

BOEKEL – In november organiseerde Bibliotheek De Lage Beemden vier workshops ‘Robotica’: ‘Ontdek het, doe het, leer het’. Twaalf jongens in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar gingen samen op expeditie in het TechLab in de Basement in Boekel.

De kinderen waren allemaal even gedreven. Er is ijverig geleerd, gebouwd en gespeeld met robots. In een speciaal programma ontwikkelden ze hun eigen robot die in 3D werd uitgeprint. De robots zijn gebouwd met LEGO Mindstorms.
De opdracht ‘bouw een robot die ook ergens kan worden ingezet’, werd door de kinderen goed opgepakt. Als de robots levensgroot gebouwd zouden worden en niet van LEGO, kunnen ze zelfs worden ingezet voor een betere leefwereld. Een helikopterrobot die mens en dier kan redden, een robot die mijnen kan opsporen en een robot die met een speciale scheparm plastic uit de zee kan halen. Met een duidelijke uitleg erbij presenteerden ze de bouwwerken aan elkaar. Er was veel belangstelling en bewondering voor elkaars werk.
Tijdens de laatste workshop werd de kennis van de deelnemers getoetst en de expeditie geëvalueerd. Dit gebeurde op een speelse manier in een challenge waarbij de kinderen hun opgedane kennis konden toepassen. Trots en voldaan namen alle deelnemers hun diploma in ontvangst.

Foto's:


0