13 januari 2021

25 jaar IDG Interieurbouw (Interieur Design Gemert): Iedereen komt ermee in aanraking

Zonder het van de daken te schreeuwen heeft IDG Interieurbouw in zijn 25-jarig bestaan een aardige stempel op Gemert-Bakel gedrukt. Iedere inwoner komt weleens in aanraking met het vakwerk van het bedrijf en een groeiend aantal particuliere klanten kijkt er zelfs dagelijks tegenaan. Het zilveren jubileum vormt een mooie aanleiding om de geschiedenis van Interieur Design Gemert te belichten aan de hand van een aantal projecten.

Tekst: Aart van der Haagen

De beste ideeën ontstaan in de kroeg en, zoals in dit geval, op feestjes. “Daar kwamen Joan van der Putten en ik elkaar regelmatig tegen,” vertelt Gert-Jan Vereijken. “We zaten beiden in het houtwerk  en voor we het wisten, pakten we samen klusjes op voor vrienden en bekenden, eerst nog een beetje hobbymatig bij mijn ouders in de schuur. Bij het voetballen sprak ik een aannemer die ons aanspoorde om voor onszelf te beginnen, want hij kon ons genoeg opdrachten bieden. Na circa twee jaar fijn timmerwerk op de bouw hadden we zoveel andere aanvragen liggen dat we besloten om helemaal op eigen benen te gaan staan. De schuur van mijn ouders voldeed inmiddels niet meer en zo betrokken we onze eerste hal aan de Pandelaar, waar we op een gegeven moment ook weer uit groeiden. Meer ruimte vonden we acht jaar geleden in de huidige locatie aan de Dommel, die zich bovendien beter leent om klanten te ontvangen.”

De echte visitekaartjes zijn de uitgevoerde projecten. Vereijken: “Als één van de eerste serieuze opdrachten gingen we aan de slag bij Herenkapper Rein Schuurs. Bij Chalo Shoes mochten we in de loop der jaren zelfs drie keer het interieur vernieuwen, vanwege tweemaal een verhuizing. Verder vind je ons werk onder andere terug bij MK Sport, ’t Winkeltje en hebben we destijds Al Vesuvio, ’t Ridderhof, Café De Zwaan en de kantine van V.V. Gemert een nieuwe look gegeven. Over voetbal gesproken: via een binnenhuisarchitecte konden we het interieur voor de businessclub van NEC in Nijmegen maken.” De meeste opdrachten haalt IDG Interieurbouw uit de wijde regio. “Gelukkig maar, want we houden ons liever met ons vak bezig dan dat we elke dag in de file gaan staan,” lacht Vereijken. “Bij Van de Beeten Grondverzet & Transport in Veghel zijn we al een paar keer terug geweest voor een uitbreiding van de kantoren. Hetzelfde geldt voor Van Gennip Kwekerijen met niet alleen vijf locaties in Zuidoost-Brabant, maar ook een hotel voor arbeidsmigranten, waar wij 57 kamers mochten inrichten.”

Interieur Design Gemert neemt zeker niet alleen zakelijke opdrachten aan. “Tegenwoordig voeren we zelfs zo’n vijftig procent van het werk voor particulieren uit,” aldus Vereijken. “We maken bijvoorbeeld keukens, inloopkasten, badkamermeubels en tafels; altijd op maat. Zelfs complete woonhuizen, eventueel met kantoor, richten we in. Via een 3D-visualisatie kunnen we de klant een heel realistisch beeld geven van hoe het eindresultaat wordt.” Heftige gebeurtenissen waren de ziekte en uiteindelijk het overlijden, in maart 2020, van compagnon Joan van der Putten. Hoewel Gert-Jan Vereijken sindsdien alleen aan het roer staat, blijft hij zich nadrukkelijk op het echte vak richten. “Dat geeft me de meeste voldoening, zeker door de variatie in opdrachten en het hoogwaardige maatwerk dat we leveren.”

 

IDG Interieurbouw
Dommel 9
5422 VH Gemert
06 54972129
info@idg-interieurbouw.nl
www.idg-interieurbouw.nl

 

Foto's:


i