Digitale Nationale Voorleesdag KC De Dompelaar

ELSENDORP – Ook tijdens een lockdown kan de Nationale Voorleesdag prima gehouden worden. Dat bewees KC De Dompelaar woensdag. De kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 en 2 genoten van het prentenboek ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen. Juf Ilse las het boek voor via de digitale snelweg.

Omdat het fysieke voorleesontbijt met speciale gast dit jaar niet door kon gaan, ging De Dompelaar op zoek naar een creatieve oplossing. ‘Dit is een traditie die wij heel belangrijk vinden!’, vertelt teamleider Sjouke van Kessel. ‘Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk voor de ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat peuters en kleuters door voorlezen in aanraking komen met alle letters van het alfabet. Bovendien wordt hun woordenschat zo groter. En dan is het ook nog zo dat kinderen zich leren te concentreren en hun fantasie geprikkeld wordt. Met deze activiteit stimuleren we lezen en voorlezen.’

Thuiswerkpakket

Om het voorleesmoment extra feestelijk te maken, ontvingen de peuters en kleuters een thuiswerkpakket met een lekkere verrassing. ‘Om het muzikaal af te sluiten zongen we samen het liedje: Kleine Coco in het bos’. Natuurlijk hadden we liever dit moment samen op school beleefd, maar deze digitale voorleessessie was een waardevol alternatief!’

 

Foto's:


D