GLTV met veel teams in voorjaarstenniscompetitie

GEMERT – De KNLTB voorjaarstenniscompetitie loopt van april tot juni en omvat 7 speeldagen. Hoewel het op dit moment koud is buiten, de eerste sneeuw is gevallen en de coronawind over ons land stormt, heeft dat heel veel GLTV-teams er niet van weerhouden om in te schrijven voor deze competitie.

Maar liefst 27 seniorenteams (vorig jaar 18) en 4 juniorenteams (vorig jaar 5) hebben ingeschreven. Dat onderstreept dat GLTV een hele leuke en levendige club is.
Bij de junioren wordt de teruggang van 5 naar 4 teams veroorzaakt doordat 2 juniorenteams nu als seniorenteam hebben ingeschreven. De teruggang valt dus wel mee, dat neemt niet weg dat de ambitieuze trainer Alexander Buter graag wil dat er veel meer jeugd gaat tennissen. Daar zijn de komende tijd nog de nodige wervingsacties voor te verwachten.

Op donderdagavond gaat het team van captain Jelske van de Nieuwenhof meedoen aan de damescompetitie, vorig jaar speelde het team nog de 8/9 beginnerscompetitie.
Een compleet nieuw team van teamcaptain Tim van Melis treedt aan als gemengd team op vrijdagavond. Ook het herenteam van Willem van Dijck is op vrijdagavond een nieuw team met veel nieuwe leden.

Op zaterdagmiddag valt op dat GLTV weer over een heus dames vaandelteam beschikt. Teamcaptain Madeleine van Dijk gaat samen met Karlijn van Enckevort, Joyce Vervoort en Yvonne Bierman de eer van de vereniging hooghouden.

Tot slot komen er op zondagmiddag 2 compleet nieuwe teams bij. Het gemengd team van captain Erik Rutteman en het damesteam van Amy van Deursen. In totaal spelen hiermee maar liefst 9 teams (5 senioren- en 4 juniorenteams) op zondag. Dat is heel goed nieuws voor GLTV en een hele positieve ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat de club in het voorjaar weer gezellige competitie-zondagen tegemoet kan zien. De donderdag- en vrijdagavond competitie zijn ook goed gevuld met respectievelijk 8 en 9 competitieteams.
Kortom GLTV is er klaar voor om goed vertegenwoordigd in de officiële competitie van de KNLTB van start te gaan. In de tussentijd is onduidelijk of het corona-virus de tennissers parten gaat spelen. GLTV hoopt dat het, al dan niet in aangepaste vorm, mogelijk is om competitie te kunnen spelen. Foto: Het donderdagavond damesteam met vlnr: Inge van Hoof (teamcaptain), Monique van de Rijdt, Frandie Leenders, Lincy Verhees en Jolanda Boudewijns. Zoë Fleuren ontbreekt op de foto, maar hoort ook bij dit team.

Foto's:


0