Is stilte het nieuwe goud?

Stilte. De een zweert erbij, de ander kan het gestolen worden. Vooral de afgelopen decembermaand was zoveel stiller dan normaal. Stiller om ons heen, buiten en uiteindelijk ook diep vanbinnen in ons wordt het stiller. Ons gezellige vuurtje, om samen te ondernemen, te verbinden, er voor elkaar te zijn vraagt veel van ons allemaal. In deze tijden denk ik vaak aan de mensen die alleen zijn, hoe komen zij de dagen door. De stilte hierbinnen is af en toe wat ver te zoeken 😉 Met twee energieke jongens van vier en zes jaar voel ik me soms net moeder de gans, die iedere dag hetzelfde stukje opvoert en beleefd. Gelukkig zien zij er de lol nog van in en werkt dat aanstekelijk zodat we de gekste spelletjes verzinnen.
Maar terug naar die stilte, de kracht ervan. De kracht van stilte is de ervaring van geen enkel geluid, of de ervaring van zo weinig mogelijk geluid dat het als volledig natuurlijk en rustgevend wordt beschouwd. Stilte, ook wel rust in de topsport genoemd om op een later moment te kunnen pieken.
En laten deze eerste weken in het nieuwe jaar nu bij uitstek geschikt zijn om het even rustig aan te doen, stil te zijn, op te laden. Ik zeg, legaal bankhangen, relax outfit op z’n Bakels, wat lekkers erbij, dekentje, filmpje. Daar zeg ik af en toe nu geen nee tegen ☺. Oh wacht ik ben één ding vergeten, heerlijke pure chocolade en een goed boek. Moeder de gans zijn, heeft ook zijn voordelen. De hele dag achter mijn kroost aan hoeft gelukkig niet meer.
Januari ik vind je nu al heerlijk, ondanks de drukte in huis. Pak ik af en toe mijn geniet momentjes en kom ik tot de meest creatieve ideeën. Hopelijk duurt deze winterslaap niet te lang 😉 En komen we er allemaal als volleerde topsporters uit.
#nieuwe werken #2021 #more days to come

Hannelore

Foto's:


0