Kermisfoto’s gezocht

GEMERT – Oudere inwoners van Gemert zijn diep in het verleden bij een bezoekje aan de Gìmmerse kermis wel eens op de plaat gezet. In de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw was die fotografie immens populair. Jan Winkelmolen wil nu een boekje maken met die kermisfoto’s.

In de Kerkstraat, het Binderseind en de Kapelaanstraat, de toegangswegen naar het Ridderplein, hadden fotografen een vast plekje. Ongevraagd werden bezoekers geflitst, na de kermisdagen lagen de foto`s in de etalages van de winkels van kapper Vogels en kruidenier Albert Maas. Uit die periode (1950-`60 en ‘70 ) verzamelt Jan Winkelmolen kermisfoto`s met als doelstelling er een rijk geïllustreerd boekwerkje van te maken. Mensen die een kermisfoto(s) hebben en die beschikbaar willen stellen voor het boekwerkje kunnen contact opnemen met Jan Winkelmolen (tel. 0610801095). U wordt dan vereeuwigd in de boeken. De foto met toevoeging van de namen en jaartal kan ook digitaal worden doorgestuurd naar j.winkelmolen1@kpnplanet.nl.

Foto's:


0