Mogelijkheden voor padelbanen bij GLTV

GEMERT – Bij GLTV is een werkgroep in het leven geroepen die onderzoekt of padelbanen bij GLTV haalbaar zijn. Door de aanleg van padelbanen kunnen zowel bestaande leden als nieuwe leden extra speel-mogelijkheden worden geboden.

Padel is een aan tennis verwante racketsport en is zowel in Europa als in Nederland aan een grote opmars bezig. De padel- en tennisbond zijn afgelopen zomer gefuseerd. Dit is een hele positieve ontwikkeling omdat nu vanuit een sportbond alle tennis- en padelactiviteiten worden gecoördineerd.
Afgelopen tijd heeft de padelcommissie van GLTV een aantal verenigingen met padelbanen bezocht en uitgebreid gesproken met de KNLTB. Vervolgens heeft op 15 december digitaal overleg plaatsgevonden tussen het GLTV bestuur en de padelcommissie.
Hierbij is geconcludeerd dat er zeker mogelijkheden zijn om ook bij GLTV padelbanen aan te leggen. Met het bestuur is afgesproken om als eerste prioriteit te gaan voor die padelbanen met situering op de huidige plek van de tennisbanen 8 en 9, zoals te zien is op bijgaande 3D impressie van Geert van Zeeland.
De komende periode gaat de commissie in gesprek met een aantal padelbaan-bouwers. Deze zijn uitgenodigd voor het maken van een offerte. Dan zal moeten blijken of de banen financieel haalbaar zijn. Uiteraard worden de resultaten met het bestuur besproken. Bij groen licht van het bestuur worden de leden uitgebreid geïnformeerd en krijgen zij de mogelijkheid om bij een naburige vereniging zelf een potje padel te spelen.
Als alles positief verloopt zal uiteindelijk een Algemene ledenvergadering worden gehouden, waarbij de leden hun goedkeuring aan het plan kunnen uitspreken.

Meer weten over padel?

Padel is in! Het is de hardst groeiende sport in Nederland. In Spanje en Zweden is het al de tweede sport na voetbal en ook in Nederland groeit padel enorm.Wil je meer weten over padel? Op de website van GLTV vind je veel informatie en leuke video’s.

3D impressie van situering padelbanen bij GLTV. (beeld: Geert van Zeeland)

Foto's:


0