Nationale Voorleesdagen met online pyjamafeest

GEMERT-BAKEL – Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot.

Bibliotheek De Lage Beemden organiseert weer het jaarlijkse pyjamafeest voor peuters en kleuters en hun ouders/verzorgers. En natuurlijk wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Dit jaar is het feestje niet in de bibliotheek. In pyjama en met knuffel kan iedereen het pyjamafeestje gezellig thuis op de bank of in bed vieren. Wanneer kan iedereen zelf bepalen. Het verhaal van Coco is van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari namelijk te bekijken en beluisteren via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

In alle vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden staat op het raam een boom met een nest. In het nest woont de mama van Coco. Maar waar is Coco? De bibliotheek vraagt kinderen van 2 tot en met 6 jaar om thuis een leuke Coco te knutselen en haar terug te brengen naar haar mama in het nest. De geknutselde vogels kunnen ingeleverd worden in de bibliotheek tot en met zaterdag 30 januari tijdens de bemande uren. Alle vogels worden in de boom gehangen, zodat iedereen deze voor het raam kan bewonderen. Op 1 februari kiest de mama van Coco één vogel uit het nest. Deze geluksvogel wordt beloond met het prachtige prentenboek ‘Coco kan het!’.

Foto's:


0