Raadslid Stan van Kollenburg stapt over naar Dorpspartij

GEMERT-BAKEL – Raadslid Stan van Kollenburg uit Bakel stapt over naar de Dorpspartij. Hij heeft burgemeester Michiel van Veen per brief laten weten dat hij zijn raadslidmaatschap per direct wil vervolgen bij de Dorpspartij.

De inwoner van Bakel debuteerde deze periode als raadslid voor de SP.  De volledige SP-fractie ging later zelfstandig verder onder de naam Sociaal Gemert-Bakel. Opvallend is dat de Dorpspartij in de coalitie zit en Sociaal Gemert-Bakel in de oppositie.

Van Kollenburg geeft aan zich aan te willen sluiten bij de Dorpspartij, vanwege het warme karakter van deze partij en de koers die zij voorstaat, zo meldt de Dorpspartij in een persbericht: ” Stan staat voluit achter het partijprogramma en het coalitieakkoord”, aldus fractievoorzitter Bart van Oort.

Stan van Kollenburg is in het dagelijks leven werkzaam bij politie, eenheid Oost Brabant, in het team conflict en crisisbeheersing. Hij wil zijn inzet en expertise op de vlakken veiligheid en ruimtelijke ordening voortzetten onder de vlag van de Dorpspartij. De fractie en bestuur van de Dorpspartij hebben verheugd gereageerd op de stap van Van Kollenburg en heten hem van harte welkom. Coalitiepartner CDA is geïnformeerd over de uitbreiding van de Dorpspartij-fractie.