16 februari 2021

GEMERT-BAKEL – De Boekenweek wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden. In die week worden er onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ namelijk verschillende activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt.

Bibliotheek De Lage Beemden organiseert een schrijfwedstrijd en daagt hiervoor alle amateurschrijvers van Boekel, Gemert-Bakel en Laarbeek uit om mee te doen. Het onderwerp voor de schrijfwedstrijd is ‘Tweestrijd’, het thema van de Boekenweek 2021.
Tweestrijd, innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand. Aan welke stemmen in jezelf geef je gehoor? Luister je naar Dr. Jekyll of Mr. Hyde? De grens tussen het goede en het kwade, tussen schuld en onschuld is vaak onduidelijk. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld. Verhalen openen het innerlijk en laten de mens zien als een vat vol tegenstrijdigheden.
De wedstrijd is bedoeld voor volwassen 18-plussers uit de gemeenten Boekel, Gemert-Bakel en Laarbeek. De schrijvers kunnen van 6 maart tot en met 11 april hun korte verhaal van maximaal 600 woorden insturen naar info@bibliotheekdlb.nl. Onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.

Uit de ingezonden verhalen wordt een winnaar gekozen. De jury bestaat uit Marcel Bosmans, Sam Verstraten, Marly Driessens en Suzan Mulder. In de week van 17 mei volgt de bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking.
Heb jij een verhaal in je zitten? Een verhaal vol tweestrijd, innerlijk conflict en verscheurdheid? Schrijf het op, stuur het in en maak kans op een mooie prijs. Meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden zijn te vinden op de website www.bibliotheeklagebeemden.nl. Bibliotheek De Lage Beemden wenst iedereen veel inspiratie en succes.

De Mortelse thrillerauteur Sam Verstraten is een van de juryleden.

Foto's:


0