Avondklok verlengd

NEDERLAND – De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is volgens het demiisionaire kabinet nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

De overige maatregelen van de lockdown blijven doorlopen zoals eerder aangegeven in de persconferentie van dinsdag 2 februari.

Het doel van de lockdown is om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen elkaar fysiek ontmoeten. “Want hoe minder ontmoetingen, hoe minder besmettingen”, aldus de ministersploeg. “Zo kunnen we ervoor zorgen dat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiĆ«nten en de reguliere zorg.

Op dinsdag 23 februari besluit het kabinet of de maatregelen van de huidige lockdown en de avondklok worden aangepast. De avondklok wordt eerder dan 3 maart beƫindigd als de ontwikkelingen rondom het virus daar reden toe geven. (Foto: Danny van Schijndel).

Foto's:


0