BabyBieb Gemert

GEMERT-BAKEL – BabyBieb is bedoeld voor baby’s vanaf 4 maanden die nog niet lopen en hun ouder(s). Met de mooiste babyboekjes, bruikbare tips en leuke activiteiten beleven ouders en hun baby een fijn moment samen in de bibliotheek.

Speellezen noemt de Lage Beemden het ook wel. In een rustig tempo gaan de medewerkers van de BabyBieb aan de slag met allerlei materialen, liedjes en natuurlijk boekjes.
BabyBieb vindt maandelijks plaats op woensdagochtend in Bibliotheek Gemert van 11.00 tot 11.30 uur, inloop 10.45 uur. De komende data zijn 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli en 4 augustus. De data zijn onder voorbehoud in verband met de coronamaatregelen. De toegang is gratis, aanmelden via bibliotheeklagebeemden.nl is verplicht. Er is ruimte voor vijf ouders en hun kindje (en is niet bedoeld voor oudere broertjes en zusjes). Natuurlijk worden de actuele coronamaatregelen in acht genomen. Ouders wordt gevraagd om zelf een grote badhanddoek mee te brengen naar de BabyBieb. Na afloop is er gelegenheid om te spelen en ervaringen uit te wisselen. In de bibliotheek zijn speciale babyboekjes te leen. Zowel voel- en knisperboekjes als prentenboeken. Kinderen kunnen gratis een lidmaatschap van de bibliotheek krijgen.
Jonge ouders kunnen ook terecht bij het telefonisch spreekuur van de BoekStartcoach voor alle vragen over (voor)lezen, taalontwikkeling en BoekStart en voor leuke boekentips. Het spreekuur is elke tweede dinsdag van de maand tussen 10.00 en 11.00 uur via telefoonnummer 06-14831721.
Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Foto's:


0