03 februari 2021

BMR bode in gesprek met: Ellen Velzeboer (Kinderfysio Bakel)

BAKEL – Na twee jaar op een andere locatie in Bakel wordt nu hard gewerkt om een nieuwe praktijk te realiseren voor de vernieuwde start op 1 februari 2021 aan de Kortestraat in Bakel.

Door Francis van Gils

Het is nog leeg als ik een rondleiding krijg, maar het is nu al een indrukwekkende ruimte. Er komt nog een klimrek met een glijbaantje, een schommel, trapjes en speelgoed. In een aparte ruimte een behandeltafel en er komt een wachtruimte. De ruimte is hoog en licht en straalt nu al uit dat er een gedreven ondernemer in gaat praktiseren. Na haar opleiding fysiotherapeute was de keuze om er nog 4 jaar studie kinderfysio bij te doen vrij makkelijk gemaakt. Ellen is een kindermens, ze houdt van de puurheid van het kind. Na op verschillende locaties gewerkt te hebben trok ze 2 jaar geleden de stoute schoenen aan om voor zichzelf te beginnen. Met als grootste voordeel dat veel mensen haar al kenden in het dorp. Druk baasje met zo’n 30 kinderen per week die ze behandelt, verschillend in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. Het voordeel van alleen werken is wel dat ze voor kwaliteit staat. Telefoontjes met ouders of eventueel een juf of meester horen daar gewoon bij. Wat ik persoonlijk toejuich, is dat er bij klachten naar het hele kind wordt gekeken en niet alleen de klacht wordt aangepakt. Sportblessures in knieën en heupen bij pubers omdat het niveau van sporten steeds intensiever en zwaarder wordt en vlak de nekklachten niet uit die door het gebruik van telefoon en gamen komen. Maar hele basis dingen worden ook door Velzeboer aangepakt. Motorische problemen die zorgen voor lichamelijke klachten. Denk aan problemen met schrijven door moeite met vingerbeweging of motoriek. Haar specialisatie is toch wel de kinderen met prikkelproblemen. En prikkels zijn er meer dan genoeg voor een kind. Licht, geluid, beweging om hun heen die zorgen voor concentratie problemen en waardoor ze in een achterstand komen. Daarnaast is ze ook nog een gecertificeerde draagconsulente. Buiten dat de drager twee handen vrij heeft om dingen te doen, is een draagdoek heel comfortabel voor baby’s waardoor ze rustiger worden door de druk van het doek. Door het dragen kan een voorkeurshouding van de baby verminderen.
Met trots zegt Ellen “Ik heb zo’n mooi vak en de kinderen vinden het gewoon leuk.” Kijk voor meer informatie op www.kinderfysiobakel.nl en haal het allerbeste uit uw kind.

Foto's:


0