03 februari 2021

BMR bode in gesprek met: Johan Timmermans van Een & al oor

BAKEL – Een winkel in een karakteristiek pandje aan de Van Der Poelstraat in het centrum van Bakel waar je niet zomaar binnenloopt zonder klachten aan je gehoor. Ik heb ruim een uur vol verbazing zitten luisteren naar alle mogelijkheden op hoorgebied.

Door Francis van Gils

Vier jaar geleden betrad hij het pandje omdat hij potentie zag voor een hoorzaak in Bakel. Eind vorig jaar zat Timmermans 15 jaar in het vak. Als kind had Johan vaak zelf oorontstekingen die ervoor zorgden dat hij met zijn 18 jaar al een flinke gehoorbeschadiging had opgelopen door het vele malen doorprikken van zijn oren. Als ervaringsdeskundige begrijpt hij de klachten van zijn klanten en neemt er ruim de tijd voor om samen tot een passende oplossing te komen. Terwijl je zou denken dat hoortoestellen allang uit de taboesfeer zouden zijn, vertelt Timmermans me duidelijk iets anders. Een hoorapparaat is toch een drempel die mensen moeten nemen terwijl hun leven er zoveel meer kwaliteit voor terug krijgt. Zijn klanten zijn gevarieerd en komen de 20-, 30- en 40ers vaak voor gehoorbescherming en de 40- en 50ers voor advies om erger te voorkomen en te beschermen. Bescherming tegen harde muziek, voor op het werk, een rustige slaap of zwemdopjes voor de kinderen. Ik had werkelijk geen idee dat er zoveel verschillende soorten hoormiddelen waren en wat er nu allemaal mogelijk is. Een app op je telefoon waar je het geluid mee kunt aanpassen en met aparte apparaatjes voor TV-geluid of om met je hoorapparaat te bellen. Huissystemen die verbonden zijn met een brandalarm, de bel bij de voordeur of je wekker door middel van een trilapparaatje onder je kussen. Door zijn eigen ervaringen innoveert Timmermans ook samen met een laboratorium in Eindhoven. Weten wat een klant wil en dat probleem op willen lossen. Hij ontwikkelde speciale motordopjes die comfortabel onder de helm zitten. Johan maakt zelf muziek, dus is hij ook gefascineerd door geluid en hij adviseert muzikanten en DJ’s met In Ear Monitors waar tot maximaal 5 luidsprekers in kunnen zitten. Dus of je nu speelt in het Ziggo Dome of de Fuse, het geluid wat je zelf hoort is altijd hetzelfde en je gehoor is beschermd. In het gesprek wisselt Johan met alle gemak van de verschillende toestellen en daar nog de rust bij die hij uitstraalt, ik snap dat mensen hem hun verhaal toevertrouwen en ook graag bij hem terugkomen. Geen mens hetzelfde, geen oor hetzelfde. En lock-down of niet, Een & al oor valt onder de vitale beroepen en is 4 dagen in de week open of desgewenst op afspraak. Kijk voor meer info op www.eenenaloorbakel.nl.

Foto's:


0