BMR Bode in gesprek met: Ruud Verachtert (RUBOR Woonvloeren en Traprenovatie)

BAKEL – Weet je waar ik blij van word? Jonge ondernemers met een duidelijke visie over hun toekomst en die vooral niet bang zijn om hard te werken. Ik mocht aanschuiven bij Ruud en Mercedes voor een super leuk gesprek.

Door Francis van Gils

Op mijn eerste vraag kreeg ik meteen een duidelijk antwoord, “Wat is je doel?” “Ik wil over 20 jaar groter gegroeid zijn en nog steeds in Bakel zitten met mijn winkel”, zegt Ruud zonder er eigenlijk over na te denken. “En geen grote projecten, dat gaat ten koste van de kwaliteit.”

Hij wil de touwtjes zelf in handen houden, zeker weten dat alles goed verloopt bij zijn klanten. Verachtert kwam als 19-jarige in de vloeren terecht, als ZZP’eringehuurd bij grote projecten en nu op zijn 31ste heeft hij één vaste medewerker en al 4 jaar een winkel aan de Dorpsstraat in Bakel, met als trouwste medewerker zijn vader die op vrijwillige basis een gedeelte van de verkoop en planning voor zijn rekening neemt. Er liggen nu plannen om naar een grotere locatie te gaan in Bakel waar ook een gedeelte van de opslag bij kan.

De PVC vloer- en trapbekleding wint ondertussen terrein van het laminaat en de vloerbedekking. Gemak dient de mens met deze onderhoudsvrije vloer die waterbestendig is en met een levensduur van zeker 20 tot 30 jaar. Prijstechnisch goedkoper dan laminaat of hout en veel duurzamer. De visgraat is weer super trendy en door de technieken van nu, bijna niet te onderscheiden van echt hout.

Wat mij in hun huis vooral opvalt, is dat de PVC vloer geen plastic geluid maakt, net als laminaat en dat het super strak ligt en de prachtige jaloezieën, ook van eigen hand. Ruud ontzorgten regelt alles van egaliseren, ondervloer, vloer tot plint, aluminium profiel voor de meterputen zelf een complementaire schoonloopmaterop in twee dagen tijd en geen onverwachte onkosten. “We zijn een eerlijke onderneming met eerlijke verkoop en een eerlijke prijs.” En voor de doe-het-zelvers: je kunt bij hem de vloer uitzoeken, kopen, laten bezorgen en zelf leggen.

De LuxeryBaby Spa van zijn vriendin, langs de winkel, gaat eind maart sluiten en ze gaan samen verder in de vloeren. Mercedesheeft de Coronatijd dat haar spa dicht moest, nuttig besteed door een online cursus te volgen als grafisch designer. Zo kan ze het stukje huisstijl, socialmedia en eventueel folders voor haar rekening nemen. Ruud rijdt snel weg na het gesprek, er moet nog even een vloertje geëgaliseerd worden van het nieuwe appartementencomplex tegenover zijn winkel. “Ik mag in bijna allemaal de vloer leggen”, zegt hij, op de valreep nog even trots.

Foto's:


R