Enthousiaste reacties bij padelclinic GLTV

GEMERT – Maar liefst 40 leden en 10 Gemertse padelspelers namen afgelopen zaterdag coronaproof deel aan een padelclinic. Deze clinic werd georganiseerd door GLTV en gehouden bij Tennis en Padelpark De Krekel te Mariaheide.

De clinic had tot doel om GLTV’ers de gelegenheid te geven om kennis te maken met de padelsport. Padel is een mengvorm van tennis en squash en wordt gespeeld in een kooi. Het is makkelijk aan te leren, verslavend leuk en de hardst groeiende sport in Nederland. In Spanje en Zweden is het al de tweede sport na voetbal en ook in Nederland groeit padel enorm.
GLTV wil drie padelbanen aanleggen op het eigen tennispark en deze banen in juni al speelklaar hebben. Op 9 maart zal de Algemene ledenvergadering om toestemming worden gevraagd voor de aanleg. Daarom was het natuurlijk belangrijk dat GLTV’ers zelf het padel spelletje konden ervaren. Bij de aanleg is uitgangspunt dat met het GLTV-lidmaatschap de leden zowel kunnen tennissen als padelspelen. In het kader van de lopende actie ‘Maak kennis met tennis’, kunnen proefleden in juni dus ook padelspelen. Op de website van GLTV is meer informatie over deze proefledenactie terug te vinden.
Getuige de vele enthousiaste reacties zat het wel goed met de eerste kennismaking. Aan de ene kant voelt padel voor tennisspelers heel vertrouwd, maar aan de andere kant is er wel degelijk een aantal verschillen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het gebruik van de wanden.
Hulde aan de trainers Frank Kanters en Carlo van Schaijk, oud Après-Squash leden, die inmiddels met veel passie padel spelen. Zij wisten hun enthousiasme voor het spelletje goed over te brengen op de GLTV-leden. Ook Marc Verhagen, oud-bestuurslid van Après-Squash, was aanwezig en maakte deel uit van de organisatie. De padelcommissie ging dan ook met een blij gevoel naar huis.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.