Gratis tennisclinics voor de jeugd

GEMERT – Door de strenge corona maatregelen is het lastig om in clubverband te sporten en bewegen ook kinderen minder. Tennis is een van de weinige uitzonderingen en zeker voor kinderen is nog veel mogelijk. Daarom organiseert GLTV gratis en vrijblijvende tennisclinics voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De clinics vinden plaats op woensdagmiddag 10 februari vanaf 14.00 uur uur op de tennisbanen van GLTV. De kinderen krijgen hierbij de gelegenheid om op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken met tennis. Alle jeugd is welkom maar in het bijzonder wordt de jongste jeugd van 6, 7 en 8 jaar uitgenodigd om deel te nemen.
De tennisclinics staan onder leiding van clubtrainer Alexander Buter die alle kinderen op een speelse manier laat tennissen. In allerlei spelvormen komen de basisbeginselen aan bod. Elke clinic duurt circa 1 uur en voor tennisrackets wordt gezorgd. Wel is het raadzaam dat de kinderen sportkleding dragen en sportschoenen aan hebben.

Alexander kan op een zeer enthousiasmerende wijze kinderen stimuleren om met veel plezier en overgave te trainen. De resultaten zijn dan ook snel zichtbaar.
Als de kinderen het tennisspelletje leuk vinden, dan bestaat de gelegenheid om zich op te geven voor de korte cursus ‘Maak kennis met tennis’. In een cyclus van vijf trainingen kunnen de deelnemende kinderen echt de tennissport beleven. Deze 5=vijf trainingen zullen op de aansluitende woensdagmiddagen 17 en 24 februari en 3, 10 en 17 maart door Alexander worden verzorgd. Zo kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kijken of tennis hun sport is.

Om de clinics goed te kunnen organiseren is het wel heel fijn als je je vooraf opgeeft voor deze clinics. Stuur daarvoor uiterlijk op 7 februari een mailtje met de naam van de deelnemende kinderen, leeftijd en een gsm-nummer naar Ad van Veldhoven via advanveldhoven@gltv.nl. Je krijgt van Ad dan tijdig een mailtje op welk tijdstip jouw tennisclinic plaatsvindt.
Mocht je op 10 februari niet kunnen en toch graag met tennis kennis willen maken, dan kun je eveneens een mailtje sturen of bellen naar Ad van Veldhoven: 06-53 21 31 97.

Trainer Alexander Buter met de kinderen van de zomer-clinic.

Foto's:


0