It giet oan

Een onderwerp voor mijn column was deze week snel gevonden, kijk maar eens uit het raam.

Heftige sneeuwval en code geel, rood werd er aangekondigd. Het zal wel meevallen dacht ik, ze panieken in dit land wel vaker. De vrijdag voor de kou voelde het nog als een lentedag, maar de zaterdagavond begon het toch te sneeuwen. Inderdaad, het werd een dik pak en was ijskoud.

Sneeuw is toch geweldig voor de kinderen en de prachtige plaatjes op socialmedia, maar wat was het handig als het niet op de straat en fietspad viel en dat je auto sneeuw en ijsvrij blijft. Helaas!
Ik wilde de deur van mijn auto opendoen; vast! Even op internet opzoeken: ”Hoe open ik een vastgevroren deur?”

Dan moet je al die kleren aan! Dikke jas, sjaal, muts, van die snowbootsdie voor geen meter lopen en handschoenen. Ben je helemaal ingepakt om te gaan, sta je buiten en wil je de deur sluiten… moeten die handschoenen weer uit want ik kan de sleutel niet uit mijn zak krijgen met handschoenen aan. Een gehannes om die handschoenen weer aan te doen terwijl mijn teckelvriendin ongeduldig aan de riem trekt. Ik heb mijn teckelvriendin ook snowproof gemaakt, haar pootjes ingesmeerd met vaseline die ze er vervolgens meteen probeert af te likken, ze krijgt een ‘jasje’ aan waarna ze als een standbeeld blijft staan en niet meer wil lopen maar met je buik door de sneeuw slepen is geen optie. Tenminste, ik zou daar niet vrolijk van worden.
Het is hard werken, het wandelen in de sneeuw maar het is een goede workout voor je kuitspieren.

Door de vorst-periode laait ook de elfstedenkoortsweer op. Je zult zien; jaren geen vorst en nu in dit coronajaar gaat het hard en langdurig vriezen. Ik denk niet dat het mogelijk is om dit coronaproofte organiseren misschien helpt de natuur wel een handje met hogere temperaturen, maar voor de liefhebber hoop ik dat er ijs komt om te schaatsen.
Allemaal op zoek naar de schaatsen en sleeën want misschien giet it on.

Veel plezier en geniet ervan!

Yvonne

Foto's:


O

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.