12 februari 2021

Kinderen kunnen meehelpen bij ontwikkeling programma tegen cyberpesten

ERP – Madelief Siemons en Bibi van den Bosch werken aan een programma tegen cyberpesten dat écht werkt en past bij de kinderen. De vierdejaars studenten Communication and Multimedia Design op Avans Hogeschool in Den Bosch zijn daarom op zoek naar basisschoolkinderen tussen de 9 en 12 jaar die het leuk zouden vinden om af en toe een ontwerp te testen of om wat kleine vragen te beantwoorden.

“Sinds 1 februari zijn we begonnen aan ons afstudeerproject”, legt Bibi uit. “Hierin onderzoeken we de mogelijkheden betreft anti-pestprogramma’s, gespecificeerd op het opkomende probleem cyberpesten. Dit doen we voor basisschoolkinderen van 9 tot en met 12 jaar. ” We willen graag een verbeterslag of een nieuw programma ontwikkelen dat cyberpesten onder deze kinderen tegengaat. Zeker nu kinderen steeds eerder online te vinden zijn en dat pesterijen ook online plaatsvinden op sociale media platforms zoals TikTok. Wij vinden het erg belangrijk dat elk kind een fijne en veilige tijd op het internet heeft en dat hij/zij niet het slachtoffer wordt van cyberpesten.”

Aanmelden

Sinds 1 februari zijn de twee afstudeerders druk met onderzoek. Madelief: “We hebben zeker al verschillende ideeën om een (verbeterd) programma te ontwikkelen. Bij onze opleiding staat ontwerpen voor de gebruiker centraal, je zorgt ervoor dat het voor hen makkelijk en leuk is om je product/dienst te gebruiken. Daarom zijn we dringend op zoek naar basisschoolkinderen tussen de 9 en 12 jaar die het leuk zouden vinden om af en toe een ontwerp van ons te testen of om wat kleine vragen te beantwoorden. Met deze resultaten kunnen we een programma tegen cyberpesten ontwerpen dat échtwerkt en past bij de kinderen.Dus, heeft u een kind rond deze leeftijd die ons hiermee zou kunnen helpen horen we dat graag! Natuurlijk bent u vrij om bij elke stap met uw kind (online) aanwezig te zijn. We weten nog niet of dit fysiek of digitaal zal plaatsvinden gezien de maatregelen, maar geef vooral uw voorkeur aan ons aan indien u en uw kind interesse hebben om ons te helpen met ons afstudeerproject. Vanzelfsprekend staat er voor uw kind een kleine beloning tegenover na het afronden van het hele onderzoek. U kunt uw interesse doorgeven via mijn mailadres bam.vandenbosch@student.avans.nl.”

Foto 1: Bibi van den Bosch

 

                                                                                                                                                                                       Madelief Siemons

Foto's:


MB