Niet mijn dag

Iedereen heeft denk ik wel van die dagen dat je denkt ik had misschien beter in bed kunnen blijven of op de bank zitten en niks doen. Een dag dat lijkt dat alles uit je handen valt en niks lukt. Dat je met een handveger en blik het vuil opveegt en met het blik tegen de rand van de vuilnisbak stoot en de helft weer op de grond valt. Dat je vergeet de elektrische tandenborstel pas aan te zetten als je hem in je mond hebt. Tijdens het ramen wassen in je emmer sop gaan staan of de spons in het zand laten vallen. Op het verkeerde knopje duwen van je wasmachine zodat die vrolijk weer gaat beginnen aan een programma van drie uur, en dat terwijl je een bult was hebt liggen. Je was buiten hangen en het onverwacht toch gaat regen.

Ach, ik denk dat iedereen wel eens zo’n dag heeft. Je hebt ook van die kleine lichamelijke ongemakken die eigenlijk niks voorstellen maar wel heel irritant zijn. Een nagelriem die een stukje los zit, die je dan eraf probeert te trekken en dat je halve nagelriem dan meegaat. Met je vinger langs een scherp papiertje gaan en dat je dan zo’n irritant sneetje krijgt. Iets te heet drinken en je tong verbranden. Je elleboog stoten aan de stoel of je teen stoten aan iets wat al honderd jaar in huis staat, pijnlijk! Denken dat je je verslapen hebt, je haast om je aan te kleden en dan erachter komt dat je nog een paar uur had kunnen slapen of dat je een dag vrij hebt.

De hele dag op de bank zitten is ook geen optie, bij ons in de familie gaat al jaren het verhaal rond dat een oom van mijn vader op een dag niet ging werken omdat hij ‘voelde’ dat er iets met hem ging gebeuren. Hij bleef voor de zekerheid de hele dag op de bank zitten, laat nu de klok die boven hem hing van de muur vallen

Of het verhaal waar is betwijfel ik maar hij had in ieder geval ook zijn dag niet.

Yvonne

Foto's:


0