Oefening Basic Strike bij De Peel

DE RIPS – Op en rondom het defensiecomplex De Peel vindt volgende week de militaire oefening Basic Strike plaats. Van 8 tot en met 12 februari worden zogenoemde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) opgeleid op het gebied van grond-lucht samenwerking en het leveren van luchtsteun voor grondtroepen; de zogenaamde Close Air Support (CAS) procedures.

Het trainen van de grondeenheden zal overdag gebeuren met trainingsvliegtuigen. Door middel van CAS leveren militaire gevechtsvliegtuigen vuursteun op korte afstand aan eigen troepen die in benarde situaties zitten. Het goed in de praktijk opleiden van Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) vindt Defensie noodzakelijk, omdat CAS een grote mate van coördinatie tussen vliegtuigen in de lucht en de militairen op de grond vergt. In bedreigende situaties tijdens missies in het buitenland gaat dit levens redden, zegt Defensie.
De praktijkdagen van CAS-opleidingen worden dit jaar net als voorgaande jaren enkele malen op en rondom de Peel gehouden. Vervolg-training gebeuren in de regel in het noorden van het land.
Wanneer er overlast of hinder wordt ervaren, kan men dit melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.(foto: Ministerie van Defensie)

Foto's:


0