Prijswinnaars ‘omgekeerde optocht’ zijn bekend

GEMERT – Een omgekeerde optocht met Carnaval. De deelnemers stonden stil en het publiek liep er langs. Een leuke alternatieve activiteit georganiseerd door de VVV Gemert-Bakel en GCS de Drumknaauwers. Een bij uitstek schitterende activiteit die zelfs in de gewone carnavalstijd gedaan zou kunnen worden.

Ruim 60 deelnemers die een creatie hadden gemaakt en honderden mensen die een wandeling daarlangs maakten. Creaties van groot tot klein en van eenvoudig tot veel pracht en praal. Zelfs een heuse Carnavalswagen stond geparkeerd voor de kerk. Zelfs pastor Schrevers had een gepaste creatie en speurders konden met een flessen carillon meezingen met de deun “Het feest kan beginnen”. Alles bij elkaar moest een afstand van 15 tot 20 kilometer gewandeld worden om alles te bekijken en de cijfer / lettercode te ontcijferen. De wandeling was zwaar omdat er nog veel sneeuw lag en soms werd gebruik gemaakt van een voertuig om achter de oplossing te komen. Alle hoeken van Gemert werden benut en de organisatie wilde de creaties dan ook binnen de kern van Gemert houden omdat anders de afstanden te groot werden. Ruim 100 oplossingen kwamen binnen waarvan de gemiddelde groepsgrootte drie personen was. De meest originele oplossing was van iemand die van alle codes een foto heeft gemaakt en daarvan weer de complete slagzin op foto heeft gezet. Er waren diverse groepen die niet tot het einde kwamen en al eerder opgaven. De spreuk die gezocht werd was “Mi Carnaval zette wai Waeverstad op zunne kop en maoke aalt veul pleziejr”.

De optochtjury van de Drumknaauwers gaf de volgende uitslag voor de creaties. 1. Virmundstraat 58/37 (van Helvoort – vd Heuvel); 2. Ruijschenbergstraat 14 (Wouter vd Akker); 3. Hof van Nazareth 19 (Ank Mickers); 4. Groeskuilenstraat 25 (Ed van Dalen); 5. Virmundtstraat 97 (Mieke Mickers); 6. Kerkstraat 2 (Groeskuilen); 7. Kruidnagel 21 (Pieter van de Boomen); 8. Nieuwveld 33 (Daisy Megens). De Ondernemersprijs ging naar Usawa met ‘een paard in de gang’. De aanmoedigingsprijs ging naar de Wachtendonkstraat. Bij de speurders was de uitslag als volgt 1. Ramona Zandvliet; 2. Ester de Greef; 3. Fam van de Valk; 4 Ivo van Rossum; 5. Peter Spierings; 6. Nancy Janssen; 7. Bart Opsteen; 8. Marcel Sleegers; 9. Marga de Koning.
De publieksprijs werd overtuigend gewonnen door CV Kittel de Haag 96.

 

Hoofdfoto; De winnaar van de publieksprijs.

Foto's:


22222222222222222222222222222222222222222222222543110