#Puberleven: Sneeuwpret en rellen

In de column #Puberleven laten we mensen aan het woord die werken met jongeren in Gemert-Bakel. Vandaag: jeugdagent Niels Kanters over samen plezier maken in de sneeuw versus zinloos rotzooi trappen.

Je vrienden niet meer zien, veel binnen zitten en het gevoel hebben dat je opgesloten zit in je hoofd. Veel jongeren voelen zich somber door corona.
Mijn wereld staat stil”, “het voelt alsof ik niets bereik” en “het lukt niet meer om positief te blijven”, zijn geluiden die we momenteel meer dan eens horen. Energie halen uit een film of serie, een bijbaantje of een stuk wandelen. Erg belangrijk in deze tijd.
En toen was daar opeens de sneeuwpret. Merk jij het ook dat je opeens een mentale boost hebt gekregen de afgelopen week? Misschien heb je wel iets meer energie gekregen. De sneeuwpret lijkt een positief effect gehad te hebben op onze mentale gesteldheid. Een sneeuwballengevecht, slee├źn, schaatsen of een lekkere wandeling door het mooie sneeuwlandschap. Het leek erop dat de sneeuw de zuurstof was waar we al heel lang naar op zoek waren en als je actief bent krijg je sneller een positief gevoel.
Een stuk minder mooi waren de rellen rond de avondklok. En dan druk ik me nog zacht uit. Een confrontatie tussen relschoppers en de politie uit onvrede over de coronamaatregelen. Deze rellen hadden echter niets meer met een coronaprotest te maken maar hadden als doel er een ongelofelijke puinzooi van te maken. Geweld, vernielingen, plunderingen. Verschrikkelijk wat we daar gezien hebben. Op veel politiemensen heeft dit een grote indruk gemaakt. Je zou maar tegenover dit tuig gestaan hebben en alleen maar omdat je de orde wilt handhaven, bekogeld worden met stenen, zwaar vuurwerk en zelfs messen! Ik heb in ieder geval diep respect voor de collega’s welke dit op deze nare manier ervaren hebben!

Niels Kanters
Jeugdagent
Politie Gemert-Bakel en Laarbeek

Foto's:


0