24 maart 2021

Geliefde Gemertenaar Willie Bots wordt 70

GEMERT – Willie Bots wordt op 27 maart aanstaande 70. Door coronabeperkingen wordt de verjaardag van de bekende en geliefde Gemertenaar in kleine kring gevierd. Een verjaardagskaartsturen mag natuurlijk wel. “Dat vindt onze Willie geweldig”, aldus zus Jose.

Door Marcel Bosmans

De ouders van ‘Willieke’,Wim en Annie, runden in de vorige eeuw een populaire horecagelegenheid aan het Kruiseind. Omdat zij overleden zijn en Willie wat meer begeleiding nodig heeft, woont hij in een groepswoning van ORO aan de Willem de Haasstraat. Willie is geboren met het syndroom van Down en heeft daarom een verhoogde kans op gezondheidsproblemen. Dat hij op weg is naar zijn 70e levensjaar is daarom best bijzonder.

Onder de mensen

Willie is een echte levensgenieter. “Hij is graag onder de mensen”, zegt Jose. Willie is een of meerdere keren per week op bezoek bij Jose en haar partner Broer van Berlo. “Dat hij door de coronamaatregelen voor het eerst in 52 jaar niet naar de dagbesteding in Beek en Donk kan en ook veel vaste uitstapjes naar bijvoorbeeld Den Engelenburcht (Gemertse horecagelegenheid, red.) zijn weggevallen, is voor hem echt een gemis. Hij is nu wat vaker hier, want dat breekt de week. Hij wandelt dan zelf met zijn rollator van de Willem de Haasstraat naar ons huis op de Vondellaan en weer terug.”

Taai menneke

Willie worstelde ook met zijn gezondheid in het afgelopen jaar. “Tijdens de eerste coronagolf kampte hij met een nierbekkenontsteking, tijdens de tweede golf raakte hij zelf besmet met het coronavirus. Beide keren is hij flink ziek geweest, maar er gelukkig ook weer bovenop gekomen. Dat is niet de eerste keer. In die zin blijft hij ons verbazen. Het is een taai menneke.”

Vrolijke noot

Een ander gevolg van het coronavirus is dat zijn 70e verjaardag in kleine kring gevierd wordt. “We kunnen deze niet zo uitpakken als vijf jaar geleden. Toen Willie  65 werd hebben als verrassing enkele muzikale vrienden uitgenodigd.” Wijlen Piet Reijndersspeelde samen met Willie op de accordeon en vriend en huisgenoot Frans Donkers zong voor de jarige. “Muziek is Willie’s grootste passie. Hij speelt accordeon en draait graag cd’s. Op jongere leeftijd liep hij vaak met mee als de harmonie of fanfare door de straten trok. We hopen dat hij nog lang voor de vrolijke noot blijft zorgen.”

Kaartje sturen

Wil je Willie feliciteren met zijn 70e verjaardag, dan kun je een kaartje sturen naar Willie Bots, Willem de Haasstraat 42 5421 TP Gemert.

Foto: Willie Bots 

Foto's:


W