Gemert-Bakel weer helemaal schoon

GEMERT-BAKEL – De start van de lente. Volop zonneschijn en een heerlijk temperatuurtje. Dat maakt de zin om de grote schoonmaak te houden. Afgelopen zaterdag gingen ongeveer 120 mensen in Gemert-Bakel op pad om de gemeente te ontdoen van zwerfvuil.

Voor het eerst werd in Bakel en Gemert het centrum peukenvrij gemaakt met een enorme stofzuiger. Deze zuiger is voortaan volop inzetbaar bij andere momenten. De stichting Schoon Gemert-Bakel had diverse pijnpunten aangewezen om vrijwilligers op af te sturen. Plaatsen waar het echt nodig was. Zelfs de nieuwe centrummanager van Gemert-Bakel, MarinkeGoosen, werd ingezet om mee te helpen. Zij kreeg de dankbare taak om potjes narcissen rond te brengen en uit te delen aan de vrijwilligers als dank voor hun inzet. De kinderen die meegedaan hebben kregen een mooie reflector als sleutelhanger van de gemeente aangeboden. Er werden in totaal 120 zakken opgehaald en meer dan 1000 sigaretten peuken verwijderd. Dat betekent dat er 55 zakken minder waren dan in september vorig jaar met de schoonmaakdag. Dat kan betekenen dat alle andere vrijwilligers met regelmaat door Gemert-Bakel lopen om de zaak schoon te houden of dat er minder zwerfvuil weggegooid wordt. . Opvallend detail was dat er ontzettend veel mondkapjes her en der verspreid lagen. In totaal zijn er 268 kilometer door alle vrijwilligers gelopen en dat is het grootste aantal in Nederland. Via de Helemaal groen app is bij te houden hoeveel kilometers men loopt. De motivatie onder de deelnemers was erg groot en zelf de kinderen hadden er veel plezier in. Dat zorgde voor veel positieve reacties van de deelnemers zelf maar ook van voorbijgangers en van mensen die koffie aanboden. Er is weer prima werk verricht en Gemert-Bakel is opvallend schoon te noemen. Hopelijk dat de gemeente er spiken span bij blijft liggen. Gemert-Bakel is in ieder geval de lente goed in gegaan.

Foto's:


2222222222G22222G