Gemert krijgt drie padelbanen

GEMERT – In een nu al historisch te noemen digitale Algemene ledenvergadering van 9 maart hebben de GLTV-leden met 52 stemmen voor en 0 tegen (1 onthouding) ingestemd met de aanleg van 3 padelbanen.

Uit deze stemming blijkt het vertrouwen dat de leden hebben in padel en dit is voor bestuur en padelcommissie een extra stimulans om voortvarend te werk te gaan. Tevens is besloten dat de contributie niet wordt verhoogd en dat met 1 lidmaatschap leden zowel kunnen tennissen als padel spelen. Het is de bedoeling dat de banen eind mei speelklaar zijn.
GLTV gaat in haar bestaan een nieuwe en opwindende fase in. Het toont de kracht van de vereniging om in deze corona tijd te durven investeren in de toekomst.
Padel is in, het is de hardst groeiende sport van Nederland en is een mengvorm van tennis en squash. Als de banen klaar zijn, zullen een aantal leuke acties worden opgezet om iedereen in Gemert-Bakel de gelegenheid te geven om gratis en vrijblijvend kennis te maken met deze verslavend leuke sport. Zo zullen er onder andere enkele grote corona-proof clinics worden georganiseerd.
De groeiverwachtingen van padel zijn enorm, in Spanje en Zweden is padel reeds de tweede sport na voetbal en ook in ons land is padel met een onstuitbare opmars bezig.
Tennisbouw Nederland uit Elsendorp gaat de banen aanleggen, zij hebben veel ervaring met de aanleg van dit soort banen. Maar ook de eigen leden zullen de handen flink uit de mouwen steken en zij zullen onder leiding van de onderhoudscommissie veel werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren. Ook de aankleding rondom de banen wordt door de leden zelf aangepakt. GLTV is reeds sinds 2007 geprivatiseerd en dopt sinds die tijd zijn eigen financiële boontjes. De financiering van de banen geschiedt geheel uit eigen middelen en dat is een prestatie om trots op te zijn.
Voor de aanleg van de 3 padelbanen zullen 2 tennisbanen worden opgeofferd. Er blijven dan nog steeds 8 tennisbanen over. De lay-out wordt dusdanig opgezet dat uitbreiding met nog eens 3 padelbanen in de toekomst makkelijk mogelijk is.

Wat is padel? Padel is een combinatie van tennis en squash. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie en maakt padel een explosieve sport waarbij uithoudingsvermogen minder cruciaal is. Het is makkelijker te leren dan tennis en na een paar lessen kun je al een potje padellen. Dat maakt het zowel voor jeugd als voor ouderen bijzonder leuk om te spelen. De spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (padel).

Meer weten over padel? Wil je meer weten over padel? Ga dan naar www.gltv.nl. Daar vind je veel informatie en leuke video’s. Wie op de hoogte wilt worden gehouden van de ontwikkelingen en de leuke acties die nog gaan volgen, kan een mailtje sturen naar padel@gltv.nl.

GLTV padelclinic. (Foto: Kuppens fotografie)

Foto's:


0