Jonge rolschaatsters verzinnen smoes voor Italië-reis

GEMERT – De Gemertse Zoë Geerts (11) en haar vriendinnen Suus Muller (13) en Mila van de Pas (12) hebben samen (een) ‘SmoeS’ bedacht om naar Italië te gaan. De dames kennen elkaar van rolschaatsvereniging Olympia in Mierlo en hun droom is om een training te volgen bij de Italiaanse toptrainer en choreograaf Andrea Bassi. Om dit te bekostigen gaan de meiden sportkleding voor kinderen en jongvolwassenen verkopen onder de naam SmoeS. Dat is een samenvoeging van hun voornamen, vertelt het drietal. Zo sparen we voor onze reis naar Italië. We bedrukken onze kleding zelf, promotie doen we ook zelf. Elke dag staat er een nieuw filmpje of foto op Facebook, en Instagram. En we hebben een eigen tiktok account.” De dames zetten hun schouders er onder en proberen hun achterstand op internationaal niveau weer op te krikken door naar Italië te gaan om daar te trainen.

Foto's:


0