Boiling Business Gemert-Bakel terug met online-event

GEMERT-BAKEL – Boiling Business komt op 29 maart aanstaande terug met een online event. Thema van de interactieve meeting is Innovatief ondernemen in coronatijd. Ondernemers uit Gemert-Bakel kunnen zich gratis aanmelden.

De avond voor en door ondernemers begint om 20.00 en eindigt rond 21.30 uur. Live vanuit het gemeentehuis van Gemert-Bakel praat gastheer Rob Scheepers met Romke Swinkels en Niels Snoep over innovatief ondernemen in coronatijd. Cabaretier en columnist Scheepers is een bekend Brabants gezicht. Swinkels groeide op in Gemert en is Directeur Operations bij Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria). Niels Snoep werkt als innovatiemanager bij Rabobank Nederland.

Panel

Een panel, bestaande uit Michiel van Veen (burgemeester Gemert-Bakel), Pieter Michielsen (Directeur Rabobank Helmond Peel Noord) en William Manders (Vennoot Brabant Accountants, secretaris-penningmeester Bedrijven Kontakt Gemert) beantwoordt vragen van deelnemende ondernemers.

Innovatief ondernemen

Hoe zet je als bedrijf de stap naar succesvolle innovatie? Deze vraag stond op 14 november 2019 centraal op het eerste Boiling Business Event in Gemert-Bakel. Prominente gasten uit de ondernemerswereld deelden in een uitverkochte NXT/Time Out hun praktijkervaringen met talkshowhost Humberto Tan en 350 lokale ondernemers.

Corona

“Door de coronapandemie liet het vervolg op deze geslaagde aftrapsessie langer op zich wachten”, legt William Manders namens de organisatie uit. “We hadden al veel plannen en ideeën, zoals jonge agrarische en niet-agrarische ondernemers bij elkaar brengen en starters koppelen aan ervaren krachten. Die moesten door beperkingen in de ijskast. Omdat fysieke bijeenkomsten in coronatijd tot een minimum beperkt zijn, ontmoeten we elkaar minder dan we zouden willen. Tegelijkertijd is de verbondenheid en de behoefte daaraan groter geworden, zeker onder ondernemers. Leden van ondernemersverenigingen missen elkaar en de besturen van ondernemersverenigingen missen hun leden ook.”

Online

Daarom hebben de initiatiefnemers achter Boiling Business, de gemeente Gemert-Bakel, Rabobank Helmond-Peel Noord en BKG in samenwerking met alle ondernemersverenigingen in Gemert-Bakel, besloten de handen opnieuw ineen te slaan voor een online event. “In coronatijd is daar wereldwijd veel ervaring mee opgedaan. Ook voor ondernemers is het niet nieuw meer. Ze zijn gewend geraakt aan videogesprekken via Teams of Zoom.”

Interactief

Het is volgens Manders gelukt om tegen een acceptabele investering een aantrekkelijk programma op te zetten, waarbij de kijker de mogelijkheid heeft om te participeren. “Voor, tijdens en na de gesprekken met de gasten is er ruimte voor discussie en interactie met sprekers en panelleden. We maken daarvoor gebruik van moderne hulpmiddelen als chats en sentimentsmetingen. Daarvoor hebben we een ervaren en betrouwbare partij ingeschakeld.”

Aanmelden

Aanmelden voor Boiling Business is gratis en kan via www.bedrijvenkontaktgemert-bakel.nl/evenement/innovatief-ondernemen-in-coronatijd/. Enkele dagen voorafgaand aan het event ontvang je dan een emailbericht met aanmeldgegevens. “We verwachten dat rond de honderd lokale ondernemers mee gaan doen.”

Foto: Boiling Business trapte in 2019 af (Foto: Jeroen Kuppens/Kuppens Fotografie).

Foto's:


0