Roefeldag Gemert-Bakel naar 2022

GEMERT-BAKEL – Jaarlijks staat de eerste donderdag van juni in het teken van de Roefeldag Gemert-Bakel. Op deze dag bezoeken alle groep 8 leerlingen van de verschillende basisscholen van de gemeente Gemert-Bakel een aantal bedrijven en instellingen.

De kinderen roefelen er flink op los tijdens de diverse bezoeken. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Zo kunnen de kinderen een kijkje nemen achter de schermen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties en waar mogelijk actief meehelpen. Veelal een eerste kennismaking met een aantal verschillende beroepen. Jaarlijks stellen ruim 100 partijen uit Gemert-Bakel hun deuren belangeloos hiervoor open.

Het mag helaas duidelijk zijn, het is ontzettend lastig roefelen ten tijden van corona. Zo heeft het organiserend Roefelcomité vorig jaar tijdens de voorbereidingsmaanden besloten om de editie van 2021 af te gelasten. Met de huidige RIVM regels is het jammer genoeg dit jaar ook niet mogelijk om de Roefeldag doorgang te laten vinden.

Het Roefelcomité zet wel volop in om een frisse herstart te maken voor een gloednieuwe editie. Zo is het uitgangspunt om donderdag 2 juni 2022 na twee jaar noodgedwongen afwezigheid weer een fantastische dag te organiseren voor alle groep 8 kinderen. Het Roefelcomité hoopt hierbij weer op de geweldige steun van vrijwilligers, leerkrachten, ouders en niet te vergeten ondernemers te mogen rekening. Voor meer informatie zie www.roefeldaggemert-bakel.nl.

Foto: Roefelaars tijdens een eerdere editie op bezoek bij Gemert Media.

Foto's:


0