Winkelen op afspraak in Gemert: ‘Mensen staan te popelen’

GEMERT – Werkt winkelen op afspraak in Hartje Gemert? Penninx Schoenen en damesmodewinkel 2Faces delen hun ervaringen.

Van de redactie

‘Het gaat best goed”, is de reactie bij Penninx Schoenen. “We hebben veel vaste, trouwe klanten die graag een afspraak maken om voor zichzelf of hun kinderen nieuwe schoenen uit te komen zoeken. Zeker nu het voorjaar eraan komt, staan mensen te popelen om naar de winkel te komen. De afgelopen week waren we helemaal volgepland. Op het afgesproken tijdstip mag je dan een half uur in de winkel zijn. Dat blijkt ruim voldoende te zijn. We hebben twee verdiepingen, dus kunnen vier klanten tegelijkertijd helpen. Anderhalve meter afstand houden lukt prima. Bij grotere gezinnen zijn er soms twee afspraken nodig omdat het anders te druk wordt in de winkel. Vanaf 16 maart (vandaag, red) zouden we in principe zes klanten op hetzelfde moment mogen laten passen, maar daar zijn waarschijnlijk meer werkplekkers en medewerkers voor nodig dan we beschikken hebben. We houden het daarom op maximaal drie klanten per half uur. Dan wordt het ook niet te druk en blijft het veilig en verantwoord voor bezoekers en medewerkers.”

“In de periode dat de winkel op slot was, hielden we telefonisch, via e-mail en whatsappcontact met onze klanten. Op verzoek stuurden we foto’s van schoenen door, zodat er toch een keuze gemaakt kon worden. Aankopen leverden we dan in avonduren thuis bij de mensen af. Dat werd erg op prijs gesteld.”

Ook het huidige winkelen op afspraak bevalt “Je hebt in de winkel geen wachttijd meer en exclusieve aandacht is gegarandeerd. Het is voor te stellen dat daar ook in de toekomst als de winkels weer helemaal open mogen behoefte aan blijft.”

Verwenmomentje

Damesmodewinkel 2Faces merkt dat de behoefte aan offline shoppen toeneemt. “Mannen kopen pas op het moment dat ze een andere blouse of broek nodig hebben, vrouwen willen elk seizoen iets nieuws dragen. Dus nu de lente aanbreekt staan ze bij wijze van spreken in de rij. Alleen fysiek is die rij er nog niet vanwege de coonamaatregelen. We zijn blij dat winkelen op afspraak nu mogelijk is. Het is relaxterwerken, maar het is niet genoeg om de kosten te kunnen dekken. We kijken uit naar het moment dat we weer helemaal open kunnen. Dan gaat het waarschijnlijk storm lopen. Bij vrouwen merk je nu al dat ze los gaan als ze in de winkel zijn. Ze zijn zo blij dat ze weer mogen. Ze willen ook meer geld aan kleding besteden, omdat ze het afgelopen jaar minder hebben uitgegeven en ook nauwelijks andere leuke dingen hebben kunnen doen, zoals uit eten of naar het theater gaan. Voor hen is winkelen een verwenmomentje.” (Archieffoto Penninx Schoenen)

Foto's:


W