Sobere Koningsdag 2021 in Gemert

GEMERT – Koningsdag 2021 wordt helaas weer sober gevierd dit jaar. Iedereen kijkt uit naar het moment dat we weer meer kunnen vieren, ondernemen en sociaal met elkaar om kunnen gaan.

Dit jaar viert de Koninklijke Familie Koningsdag in Eindhoven, wat alleen digitaal te volgen is. Ook lokaal is er een aangepast programma: “Als Oranjecomité Gemert hadden we maar wat graag weer een leuke markt georganiseerd met daarbij veel activiteiten voor jong en oud. En dat de horeca ons weer een grandioos feest op Koningsnacht had kunnen geven en ons op de terrassen zou kunnen verzorgen met hapjes en drankjes. Voor dit jaar is het landelijke thema: Buitenspelen! Kinderen worden hierbij opgeroepen om buiten te zijn, te kleuren, te spelen; we gaan ervan uit veel kinderen in de speeltuinen te zien! We hebben nog een leuke speurtocht uitgezet, waarbij de kinderen leuke prijsjes kunnen winnen. Zie www.koningsdaggemert.nl. Ook de kleurplaat is hier te vinden. Allerlei initiatieven worden landelijk ontwikkeld om de samenleving verder open te krijgen. We maken dat op 27 april helaas nog niet mee.”

Koningsdag wordt ook dit jaar nog een ‘gewone’ dag, waarbij de winkels conform tijdsloten geopend zullen zijn, zoals iedere gewone dag. Gelukkig zijn er nog een aantal hoogtepunten te noemen voor Koningsdag: om 10.00 zal op het Ridderplein de vlag gehesen worden en wordt u uitgenodigd om thuis, in de tuin, of op uw balkon het Wilhelmus mee te zingen. En vergeet u niet dat om 16.30 het Nationale Toostmoment gehouden wordt om het glas te heffen op Zijne Majesteit de Koning.

“Na deze dag zullen we als Oranjecomité ons gaan inzetten voor een geweldige Koningsdag in 2022! We gaan ervan uit dat volgend jaar weer veel mogelijk zal zijn. Voor dit jaar hopen we dat de kinderen een leuke buitenspeeldag hebben, en plezier beleven aan de speurtocht en kleurplaat.
Namens het Oranjecomité wensen wij u een mooie Koningsdag toe.”

Foto: Een eerdere Koningsdag in Gemert (Foto: Jo van Es/ RJ Foto Video).

Foto's:


0