Dankzij ‘Vrienden van Boekel Sport’

BOEKEL – VV Boekel Sport en RKSV Venhorst zijn in september 2019 een Pilot ‘Passend Voetbal’ gestart, zodat ieder kind dat (nog) niet in het reguliere voetbal zijn of haar plekje heeft gevonden een kans krijgt om te voetballen. Passend Voetbal is bedoeld voor kinderen met autisme, een motorische beperking of gedragsproblemen die in een vertrouwde omgeving onderling willen trainen en partijtjes spelen.

In zowel 2020 als 2021 zijn de trainingen wegens succes voortgezet en om zaterdagochtend half tien staan de kinderen van Passend Voetbal wekelijks te trappelen om te beginnen met de training. Op het hoofdveld werken ze aan hun balvaardigheid, hun kanontrap op doel en aan samenwerkingsvaardigheden. Dit allemaal onder leiding van trainster Anne van Haandel, die elke keer opnieuw weer een afwisselende training in elkaar zet.
De kinderen van Passend Voetbal hebben allemaal hun eigen reden waardoor ze (nog) niet aan kunnen sluiten bij een regulier team. Er zijn dan ook grote onderlinge verschillen, maar tegelijk is er een enorme verbondenheid. Als er een kind langere tijd afwezig is door een grote operatie, wordt er wekelijks gevraagd wanneer hij weer aan zou sluiten. Teamleden kunnen niet gemist worden.
Van binnenuit zat het al wel goed met de teamspirit, maar van buiten was het nog niet zichtbaar. De ‘Vrienden van Boekel Sport’ hebben het team nu heuse v.v. Boekel Sport-shirts met het nieuwe logo van ‘Vrienden van Boekel Sport’ geschonken, compleet met een eigen gekozen nummer. Denk aan nummer 1, omdat hij altijd wil keepen, nummer 33 van Max Verstappen en nummer 95 van Bliksem Mc Queen. Elk kind is in zijn of haar element.
Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste training in de clubkleuren van v.v. Boekel Sport. Zeven trotse kinderen in geel-zwart. Ze merkten zelf op dat het samenwerken nóg beter leek te gaan.
Het team groeit nog steeds. Nieuwe kinderen zijn van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te doen, om de sfeer te proeven. Hiervoor kan contact gezocht worden via wlips@crh.com.
‘De “Vrienden van Boekel Sport’, is bedoeld voor leden en niet-leden (particulieren) die op deze wijze een financiële bijdrage, € 50,– per kalenderjaar, aan v.v. Boekel Sport willen geven. Het uitgangspunt is om financiële middelen te werven waarmee men voor v.v. Boekel Sport iets extra kan doen, in dit geval het aanschaffen van de shirtjes voor Passend Voetbal. Foto: V.l.n.r.: begeleidster Babs van Sleeuwen, Leo van der Zanden als afgevaardigde van de Vrienden van Boekel Sport en trainster Anne van Haandel.

Foto's:


0