De Keizer is terug in Gemertse handen

GEMERT – De Keizer komt weer in Gemertse handen. Jan Wijn en Frank Boekelder blazen de bekende brasserie aan het Ridderplein nieuw leven in. Beide horecaondernemers staan al aan het roer bij café-restaurant Dientje, lunchroom Mikkertje en viswinkel ’t Vissertje.

Van de redactie

“Wij maken vaak vergaderwandelingen, omdat dan de beste ideeën komen bovendrijven”, begint Boekelder. Het Ridderplein ligt op de route. Iedere keer als we De Keizer passeerden zeiden we tegen elkaar: ‘Zonde dat het leegstaat. Wat is er voor nodig om er weer een succes van te maken?’ Daar kregen we steeds meer beelden bij. Uiteindelijk was de conclusie ‘misschien moeten we het zelf maar gaan doen’. Dat is nu gelukt.”

Boekelder en Wijn huren het horecapand van de Brabantse brouwersfamilie Swinkels (Bavaria). “We streven ernaar om in de eerste week van juni open te gaan, maar zijn natuurlijk afhankelijk van wat kan en mag in deze coronatijd.”

Visitekaartje van De Keizer is het buitenterras, zo geeft Wijn aan. “Het wordt het mooiste terras van Gemert genoemd, omdat het uitkijkt op het plein en kasteel en er al in de ochtenduren zon is. Bij de Keizer past een vorstelijk onthaal. We vinden het belangrijk dat onze gasten de aandacht krijgen die ze verdienen. Het is belangrijk dat zij zich welkom voelen en gezien worden. We streven dus naar een vlotte bediening.”

Ook het comfort wordt naar een hoger plan getild. “We kiezen voor een terrasstoel met uitstraling, die tafelen en loungen tot een aangename zitervaring maakt. “

De brasserie wordt gefaseerd aangepakt. “Het moet weer een ziel krijgen. De Keizer is onlosmakelijk verbonden met de rijke historie van Gemert Vorstendom. Dat verleden willen we eigentijds laten herleven. In de tweede helft van het jaar hopen we ook met de zaal aan de slag te kunnen gaan.”

De Keizer wil betaalbare kwaliteit bieden in een ambiance waar inwoners, mensen uit de regio en ondernemers zich thuis bij voelen. “Bij het samenstellen van de kaart houden we er rekening mee dat gasten verschillende wensen hebben. Vis komt direct uit onze winkel en ook al onze vlees- en vegetarische gerechten worden vers in eigen keuken bereid.”

Om de Keizer een vliegende start te kunnen geven, brengen de nieuwe uitbaters een speciale cadeaubon uit. Zo help je De Keizer een nieuwe toekomst te geven en draag je bij aan het behoud van werkgelegenheid en een gezond horeca-aanbod in Gemert.” De bon kost 100 euro, maar heeft een waarde van 150 euro. De cadeaubon is na aankoop geldig tot 1 januari 2023 en kan tot die datum ingezet worden bij Dientje en De Keizer. Iedere bestelling wordt in mindering op het tegoed gebracht. Resteert er nog een bedrag, dan kan dat op een later moment (voor 2023) ingezet worden. Het tegoed is niet inwisselbaar tegen contanten. Deze actie is geldig tot en met 18 april 2021. Meer informatie is te vinden in de advertentie, die in het Gemerts Nieuwsblad van woensdag 7 april staat afgedrukt..

Foto: Frank Boekelder en Jan Wijn zijn de nieuwe uitbaters van De Keizer.

 

Foto's:


K