Eerste levensmiddelen bieb geopend in Gemert

GEMERT – De eerste levensmiddelenbieb in Gemert is geopend. Sinds 1 april is er aan de Vondellaan 125 een kastje te vinden met daarin levensmiddelen zoals babyvoeding, melk en pasta.

Ruilkastjes zijn geen nieuw fenomeen. Aan het begin van de coronacrisis werden minibiebs ineens enorm populair, nu is er in Gemert ook een levensmiddelenbieb. Het kastje is bedoeld voor levensmiddelen zoals honing, melk en houdbare producten. Ilona Wismans-Lange heeft de levensmiddelenbieb opgezet: “In het buitenland, maar ook op andere plekken in Nederland hebben ze al ruilkastjes voor levensmiddelen.”

Steentje bijdragen

De bieb is geopend om mensen een handje te helpen. Iedereen kan er spulletjes inzetten die ze nodig heeft of die ze kwijt kan. “Vooral in deze tijd is het belangrijk dat we elkaar helpen. Samen met een aantal anderen help ik de minima, de mensen die op of onder het minimumloon leven, in Gemert al, maar zo dragen we een extra steentje bij.”

Wismans verwacht dat de levensmiddelenbieb goed aan zal slaan “de mini boekenbiebs zijn er al, omdat mensen daar vanaf weten verwacht ik dat dit sneller zal verspreiden.”

Voor meer informatie is Ilona te bereiken op 06-34084335

Foto's:


0