Gemert-Bakel steunt opening terrassen

GEMERT-BAKEL – Het college van Gemert-Bakel sluit zich aan bij de oproep van de horeca om de terrassen met voorrang te openen. Dat meldt het gemeentebestuur op Facebook. Eerder riepen burgemeesters van grote steden al op tot het openen van de terrassen.

Burgemeesters zoals Halsema (Amsterdam), Bruls (Nijmegen) en Aboutaleb (Rotterdam) hebben naar aanleiding van een brief van de Koninklijke Nederlandse Horeca (KNH) uitspraken gedaan over het openen van de terrassen op korte termijn. Volgens de brancheorganisatie kan het openen van de buitenterrassen op een veilige en verantwoorde manier. De horeca stelt dat zij coronaproof mensen kan ontvangen en vindt dat dat in parken niet mogelijk is. De afgelopen paar weken overstroomden de parken met bezoekers. Daardoor moesten bijvoorbeeld het Vondelpark in Amsterdam en het Spoorpark in Tilburg mensen wegsturen.

Krimp

De horeca is zwaar getroffen door de coronacrisis. De omzet is vorig jaar met een derde gedaald. Dat is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de grootste krimp voor de branche ooit is.

Steuntje

In Gemert zijn meerdere acties geweest om de horeca een steuntje in de rug te geven.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.