In de Biechtstoel: Marinke Goosen

GEMERT – Marinke Goosen is de centrummanager van Gemert. Hoe dat ‘managen’ in z’n werk gaat, zeker in deze uitdagende tijden van het ontwikkelen van een nieuw centrumplan, wordt door Marinke in tien vragen en antwoorden opgebiecht.

Geloof je?

Ik geloof in de centrumvisie, in Gemert Vorstendom en de positieve impact daarvan. Ik geloof ook in de kracht van samenwerken, zelfs wanneer je concurrenten bent. Als je samen zorgt voor een grotere of aantrekkelijkere visvijver valt er voor iedereen meer te vissen. Wanneer bovendien de juiste mensen bij elkaar komen, die niet alleen goede ideeën hebben, maar die ook de handen uit de mouwen willen steken en tijd en geld willen stoppen in iets positiefs dan ben ik ervan overtuigd dat er in afzienbare tijd veel moois kan gebeuren. In mijn werk als docent en trouwambtenaar ontmoet ik verschillende gelovigen. De gesprekken met hen doen mij beseffen dat welk geloof ook, houvast, steun en richting geeft. Om af te sluiten met een cliché dat voor mij toch voorop staat is dat ik geloof in de liefde, in het goede doen en doen wat je hart je ingeeft.

Wat is je grootste deugd?

Ik behandel de ander zoals ikzelf ook behandeld wil worden.

Wat is je grootste zonde?

Ik kan soms erg ongeduldig en gejaagd zijn. Verder ben ik een ochtendmens bij wie het lampje ’s avonds al vroeg uitgaat. Je zal mij dan ook nooit ’s avonds de lichten uit zien doen, hoe graag ik dat ook zou willen.

Wat koester je het meest?

Mooie herinneringen van dingen die geweest zijn en dingen die nog gaan komen. Spontane ontmoetingen, een goed en leuk gesprek. Gezondheid en de liefde voor mijn gezin.

Wat stuit je het meest tegen de borst?

Pessimisme, handelen vanuit ego, eigen gewin en een glas dat alsmaar halfleeg is. Oud zeer, mitsen en maren worden soms als excuus gebruikt en kunnen iemand ervan weerhouden als individu en als onderdeel van een groter geheel, volop te leven, te ontwikkelen en van betekenis te zijn.

Waar kun je heimelijk van genieten?

Mijn eerste koffie om een uur of 6, half 7, wanneer de rest van het huis nog slaapt. En dat ik – rekening houdend met de correcte snelheid – in minder dan 20 minuten in Gemert kan zijn.

Van wie kun je nog wat leren?

Van al die winkeliers, horecamensen, muzikanten, kunst- en cultuurmakers, zorgmedewerkers en ieder ander op wie Corona grote impact heeft. Ik bewonder hun extreme flexibiliteit, creativiteit en uithoudingsvermogen. Iedere keer weer zetten ze er de schouders onder.

Achter welke deur in Gemert-Bakel zou je wel eens een kijkje willen nemen?

Moeilijk kiezen. Ik ben nogal nieuwsgierig ingesteld namelijk…

Met wie zou je wel eens een weesgegroetje willen bidden?

Duo Gruijtmuntend. Wat een kleurrijke verschijning. Via hun filmpjes kwam ik al veel te weten over Gemert. Ik vind het erg waardevol dat mensen zoals zij met initiatieven komen die – zeker in deze tijd – zorgen voor wat extra vrolijkheid en een lach op je gezicht. Kortgeleden reden ze met hun muziekwagen rond om overal vrolijke optredens op verzoek te verzorgen. Ik had ze heel graag door het centrum van Gemert laten gaan, als hart onder de riem voor al die ondernemers die niet kunnen wachten om zelf weer voor de muziek en levendigheid te zorgen in het centrum.

Heb je verder nog iets op te biechten?

Dat ‘houdoe’ na meer dan twintig jaar in Brabant te wonen nog steeds niet soepel uit mijn mond rolt. Daarnaast heb ik een richtingsgevoel van niets. Zonder kaart of telefoon raak ik overal de weg kwijt. In Gemert is dat gelukkig geen enkel probleem. Je komt dan juist de mooiste dingen tegen. Waarna je uiteindelijk altijd toch wel uitkomt waar je wezen moet.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.