Inzamelactie koffie-waardepunten geslaagd

GEMERT – De inzamelactie van koffie-waardepunten afgelopen december, voor de tweede maal georganiseerd door Lions Club Gewest Helmond in tien supermarkten in de regio, heeft meer dan 721.000 punten opgeleverd. Dat betekent, dat aan Super Sociaal, de voor minima, 1504 pakken koffie konden worden overhandigd.

“Een groot succes!”, zegt Lions Club Gewest Helmond. In Gemert werden dit jaar 193.000 punten ingeleverd bij de vestiging van Nettorama aan de Elisabethplaats. Verder deden supermarkten in Helmond, Bakel, Asten, Someren, Someren-Eind en Lierop mee.
De actie was onderdeel van de landelijke Lions actie. In totaal meer dan 100 Lionsclubs zorgden samen voor het ophalen van 99.000.000 DE-punten. Dat is goed voor 204.000 pakken koffie, ter beschikking gesteld door koffieproducent Douwe Egberts voor tientallen voedselbanken in heel Nederland.
Naast de DE-waardepunten kon ook oud en vreemd geld in de vorm van munten en biljetten worden ingeleverd. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de actie Sight First van Lions Clubs International. Hiermee worden oogoperaties in de derde wereld bekostigd. De opbrengst in de regio was 26 kilogram aan munten en geld afkomstig uit 45 verschillende landen. Dit betekent, dat 84 oogoperaties kunnen worden uitgevoerd. Foto: Wim Brouns, bedrijfsleider Super Sociaal, Frans de Rooij, Lions Club Gewest Helmond en vrijwilliger Toon van de Roer van Super Sociaal bij de overhandiging van de 1500 pakken koffie.

Foto's:


0