Luc Scheepers zesde bij EK-start

GEMERT – Luc Scheepers heeft bij de eerste ronde van de Euro Trophy te Genk (B) onder verraderlijke baan omstandigheden een prima zesde plek weten te behalen. Door slim om te gaan met de omstandigheden zijn de eerste 10 EK punten van 2021 voor de Gemertse karter een feit.

Het eerste raceweekend begon vorige week met droog weer en een alsmaar sneller wordende baan. Tijdens de kwalificatie op vrijdagavond was er zoveel grip dat voor Luc zijn kart te vast lag. Dit resulteerde in een matige achttiende startpositie voor de heats op zaterdag. Deze zaterdag was het plots zeer regenachtig. Alle grip was weg, en het hele veld vertrok op ‘full-wets’. De heats waren dankzij een prima start en mooie inhaalacties van Luc goed voor finishplek 11, 7 en 9.
Op zondag was het weer wederom regenachtig. Luc wist bij finale 1 enkele plaatsen naar voren te rijden, maar werd wegens 5 seconden straf (front fairing) geklasseerd op de achttiende plek. Finale 2 werd voor Luc een race om niet snel te vergeten. Op een opdrogende baan was iedereen op slicks vertrokken, maar de eerste ronden was de baan erg verraderlijk; er was slechts één droog wordende lijn. Dit eiste veel slachtoffers, maar Luc wist deze omstandigheden als geen ander te benutten. Na een enerverende race kon Luc een zesde plek noteren. Hij had maar liefst 12 plaatsen gewonnen en boekte ziijn beste resultaat bij een vol veld van 36 toprijders uit heel Europa.
Over enkele weken gaat Luc wedijveren met de beste karters van Nederland in de eerste ronde van het Nederlands Kampioenschap te Mariembourg (B).

Luc Scheepers (foto: Pien van Dijck)

Foto's:


0