Portefeuille Inge van Dijk bekend

DEN HAAG – Het is bekend waar Inge van Dijk zich als kamerlid mee bezig gaat houden. Dat heeft de inwoonster van Gemert-Bakel op 6 april bekend gemaakt via Facebook.

Van Dijk wordt woordvoerder sport en koninkrijksrelaties en ze is gedeeltelijk woordvoerder op financiën, economische zaken en binnenlandse zaken. Voor financiën neemt ze de financiële sector en staatsdeelnemingen onder haar hoede. Ook vervangt ze onder financiën tijdelijk de rijksuitgaven voor Pieter Omtzigt. Voor economische zaken zal zij de mededingen, aanbestedingen, postwet, telecom, vitale sectoren en toerisme regelen. Binnenlandse zaken heeft ze totaal, exclusief wonen, ruimtelijke ordening en omgevingswet. Op Facebook meldt ze: “Sommige onderwerpen zitten volledig in mijn comfort zone maar ook enkele hele stevige nieuwe uitdagingen waar ik veel zin in heb om hier de komende jaren op een goede manier mijn tanden in te zetten.” De Bakelse is op woensdag 31 maart geïnstalleerd als Tweede Kamerlid.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.