Presentatie Talent BMX Team 2021

HANDEL – Op zondag 11 april vond de presentatie plaats van het Talent BMX Team uit Handel. Ook in 2021 zal dit team weer deelnemen aan diverse fietscrosswedstrijden in binnen- en buitenland en hopelijk zal dit, in tegenstelling tot 2020, ook weer mogelijk zijn.

Het team, met als teamleider Harm van Brussel, bestaat momenteel uit negen rijders afkomstig uit Handel, Boekel, Veghel, Eerde, Geldrop en Zuilichem. Na een woordje van Harm werden ’s middags de fietsen, kleding, helmen en handschoenen uitgereikt aan de leden zodat die ook dit jaar weer met uitstekend materiaal en in een keurige outfit aan de start zullen verschijnen. De crossers waren zeer enthousiast over het nieuwe materiaal en zullen zeker proberen om er een succesvol jaar van te maken. Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de financiële en materiële steun die het team van de sponsors ondervindt en die de leden hiervoor hartelijk dankzeggen.
Na afloop van de presentatie vertrok het gezelschap richting BMX-baan in Venlo om de fietsen te testen en om te trainen als voorbereiding op het nieuwe fietscrossseizoen. Twee uurtjes zijn ze daar goed bezig geweest waarna het gezelschap weer richting Brabant vertrok.
Het nog steeds aanwezige corona-virus zorgt ervoor dat het wedstrijdprogramma nog niet definitief is, maar het is toch zeker de bedoeling dat er ook dit jaar Afdelings- en Topcompetitiewedstrijden georganiseerd worden evenals het Nederlands Kampioenschap dat is ingepland op 3 en 4 juli in Haaksbergen. Het Wereldkampioenschap vindt dit jaar van 14 tot en met 22 augustus plaats op het Sportcentrum Papendal in Arnhem. Verder staan er nog diverse buitenlandse wedstrijden op het voorlopige programma waar ook de leden van het Talent BMX Team hopelijk met succes aan zullen deelnemen.

Achterste rij van links naar rechts: Johan vd Velden, Sven Pennings, Pieter v Lankveld, Finn v Brussel, Jur v Brussel, Matthew v Dam. Voorste rij van links naar rechts: Wes Strik, Sam Meijer.

Foto's:


0