Uitbreiding Rooye Plas Handel eind april afgerond

HANDEL – De werkzaamheden aan de Rooye Plas in Handel zijn eind april afgerond. De zwem- en watersportlocatie wordt uitgebreid en uitgediept. Die plannen waren er al sinds 2019, maar zijn nu in uitvoering. 

In noordelijke richting wordt de plas ongeveer honderd meter langer en de plas wordt opgeschoond en uitgediept. Naast het uitbreiden van de plas wordt ook de omgeving aangepakt. Er komen twee nieuwe volleybalvelden, een calisthenicsparkje en nieuwe parkeerplaatsen bij en de landschapsinrichting wordt aangepakt om de wandelpaden te verbeteren.

De plannen werden voor het eerst gepresenteerd omdat het Waterski- en wakeboard centrum het EK Waterski naar Handel wilde halen. Om dat mogelijk te maken moest de plas dieper worden. Een tijdje was het uitdiepen van de plas niet aantrekkelijk omdat de zandprijs niet rendabel was, nu is dat wel zo. (Foto: Pluijm Fotografie).

Foto's:


U