Zussen zamelen geld in voor zieke broer

GEMERT – Gemertenaar Rob Verhoeven is ernstig ziek. Stamceltransplantatie zou voor hem en lotgenoten van levensbelang kunnen zijn en dus deden zijn zussen Janneke Strien-Verhoeven en Lieke Verhoeven mee aan de sponsorwandeling van Stichting Matchis. Zaterdag zamelden ze al wandelend geld in om stanceldonatie te bevorderen. Hierbij een persoonlijk verslag.

“De dag van de Lentewandeling.was dag waar we al enkele weken naar uitkeken. We wilden graag gaan lopen voor onze broer, man, zoon, zwager, vriend, oom, Rob en al die andere mensen die afhankelijk zijn van een stamceldonor. Het doel was dan ook om meer bekendheid rondom dit belangrijke doel te creëren en er tevens voor te zorgen dat er meer donoren aangemeld, getypeerd en geregistreerd kunnen worden. Nou, we kunnen wel zeggen dat dat doel geslaagd is!! Wat is het overweldigend om te zien en ervaren hoeveel mensen er over na zijn gaan denken, zich aangemeld hebben, hebben gedoneerd, mee gewandeld, kaartjes of appjes hebben gestuurd om ons maar zeker ook Rob een hart onder de riem te steken. We wisten al dat er veel lieve mensen bestonden, maar het blijken er gewoon nog veel meer te zijn.

De wandeling zelf is super verlopen. We zijn vertrokken vanuit Gennep en via een mooie omweg, door vooral bos, naar Nijmegen gelopen. Het doel was 25 km, maar doordat we even een klein foutje hadden gemaakt hebben alle volwassenen iets meer dan 26 km gelopen. Ondertussen zorgden Toine en Stefan, onze mannen, voor een hapje en een drankje tijdens de twee tussenstops. Door de wandelaars die echt met ons de wandeling gemaakt hebben, maar ook door alle andere wandelaars die op afstand met ons mee liepen of zelfs vaarden! Van Boerdonk, Gemert, Mariahout, Helmond, Son en Breugel, Best, Overloon, Sint-Oedenrode, Beek en Donk, Loosdrecht, tot zelfs Baltimore in the USA. Overal waren groepjes met ons aan het meelopen of varen. Er waren ook nog drie jonge deelnemers. Pim en Marit, het neefje en nichtje van Rob en de kinderen van Janneke, liepen samen met hun nichtje Rosa. Hun plan was om 10 km te lopen. Hier zijn ze ruim overheen gegaan met maar liefst 15 km in totaal! En ze zijn respectievelijk 9, 8 en 7 jaar oud!! Je begrijpt; daar zijn we natuurlijk ook apetrots op! Ze hadden alledrie een eigen sponsorlijst aangelegd dus ze hebben allemaal ook nog een erg mooi bedrag bij elkaar gelopen voor Matchis!Onze wandeling eindigde bij het Radboud UMC, en wel bij de kamer van Rob. Hier stonden de mannen klaar met de finish vlag en Rob kon zo samen met Peti iedereen binnen zien komen en zwaaien en tegelijkertijd even een kort praatje maken d.m.v. beeldbellen. Dit was een mooie afsluiter voor zowel Rob als ons als wandelaars. Daar doen we het tenslotte allemaal voor. Een grote dank aan iedereen die op zijn of haar manier heeft bijgedragen. Jullie zijn fantastisch.”
Heb je nog niet gedoneerd, maar wil je dat nog wel graag doen? Zorg dan dat je dit doet voor 1 mei, hierna is het helaas niet meer .

Foto's:


0