Gemert City Run naar 2022

GEMERT – De Gemert City Run wordt verplaatst naar 9 juli 2022. De editie van dit jaar gaat niet door

“Gezien de huidige stand van de corona-maatregelen is het niet mogelijk om het evenement dit jaar plaats te laten vinden”, meldt de organisatie. Voorzitter Sander Leenders in een persbericht: “We hebben er alles aan gedaan om iets moois neer te kunnen zetten voor lopers, sponsors, horeca en de gemeenschap maar we richten ons nu op de editie van volgend jaar, op 9 juli 2022. Het recent gepresenteerde openingsplan van de overheid laat duidelijk zien dat er begin juli nog te veel maatregelen van kracht zullen zijn. Hierdoor kan ons evenement niet plaatsvinden in de openbare ruimte. Om de editie van dit jaar verder voor te bereiden zouden er kosten gemaakt moeten worden, maar dat achten wij als organisatie financieel niet verantwoord. De voorbereidingen tot nu toe lagen op schema maar nu duidelijk is dat het niet haalbaar is, richten we onze pijlen op de editie van volgend jaar. De lopers hebben nu in ieder geval een jaar langer tijd om te trainen voor o.a. het nieuwe onderdeel ‘de 15 van Gemert’ waarbij ze achter elkaar de 5km en de 10km lopen.” (Foto: Van Daal).

 

Foto's:


2