Het Boerenbondsmuseum is weer open

GEMERT – Nu het kabinet verdere versoepelingen mogelijk heeft gemaakt zijn de vrijwilligers van het Boerenbondsmuseum in Gemert blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. Iedereen is van harte welkom, maar wel met in achtneming van de nog geldende coronamaatregelen. Dat betekent onder meer, dat bij binnenkomst iedereen wordt geregistreerd.

Vanaf 5 juni zijn alle museumgebouwen weer te bezichtigen. Ook is het vanaf dan mogelijk de vernieuwde grote zaal in gebruik te nemen. ‘Hove Vogelsanck’, zoals deze ruimte vanaf dit seizoen heet, heeft afgelopen periode een forse metamorfose ondergaan. Zo is de grote zaal opgeknapt en voorzien van nieuwe verlichting en een andere routering. En ook zijn de toiletten flink onder handen genomen en verruimd.
Dit alles met grote dank aan de trouwe vrijwilligers, die ondanks de coronabeperkingen de handen flink uit de mouwen hebben gestoken om de gasten zodra het weer kan, nog gastvrijer en beter te kunnen ontvangen. De geplande themazondagen blijven voorlopig geannuleerd, maar de demonstraties en ambachten worden weer opgestart. En speciaal voor de jongste bezoekers draait vanaf komend weekend ook weer de ouderwetse draaimolen, die onlangs ook een opknapbeurt heeft ondergaan.

De openingstijden zijn voorlopig dinsdag tot en met zondag van van 13.00 tot 17.00 uur. Er gelden de de gebruikelijke tarieven voor zowel horeca als entree. De jaarkaarten van seizoen 2020 zijn dit jaar gewoon geldig.
Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de Facebookpagina. (Foto: RJ van Es Foto- en Videoproducties Gemert)

Foto's:


0