Klaar met de kou

Zondagochtend en de achterdeur kan meteen wagenwijd open. Een dag eerder moest de verwarming gewoon aan en waarschijnlijk doe ik dat maandag ook weer. Mijn lijf is er aan toe, warmte van de zon. En ik denk dat ik niet de enige ben. Soms moet ik toch wel lachen met de eerste zonnestralen en de mensen die dan over het Ven fietsen of wandelen. Sommigen hebben nog een jas aan, maar anderen hebben hun korte broeken en topjes weer gevonden. Ik kijk naar mijn benen en die zijn wel heel erg wit, dus voor ik mijn panty uitlaat maar eens de zonnebank opzoeken. Ik heb het sowieso nog koud.
Mijn bundeltje loopt intussen erg goed en de eerste reacties komen langzaam binnen. In januari startte ik met de extra verhalen en ik zocht er wat leuke foto’s bij uit de oude doos maar ook die gewoon op Facebook hadden gestaan. Daar hoorde natuurlijk ook een afspraak bij met mijn favoriete fotograaf voor de cover.

Een dag voor de persen zouden gaan rollen las ik alles nog eens door. Ik zag dat er twee columns verplaatst waren en het kostte 2 uur voor alles weer klopte. Wat me vooral opviel was hoe ik gegroeid was in mijn schrijfsels en hoe gehaast ik altijd geleefd had. Een kijkje in mijn alledaagse leven met ups en downs en een burn-out die ik, al lezend, aan zag komen. Iedereen kent me als open en eerlijk en achteraf ben ik blij dat ik gewoon heb aangegeven hoe het met me ging. Het riep herkenning op bij veel klanten en maakte de gesprekken nog intenser en persoonlijker.

Ik zeg regelmatig dat ik er elke dag om kan janken dat iedereen zo lief voor me is en is geweest. Met nog af en toe een slechte dag, voel ik me toch heel tevreden en dankbaar. Accepteren dat het soms niet anders is maakt het wel soms lastig, maar toegeven is ook een overwinning. Het boekje is te koop voor € 15,= bij Bart van Well in Bakel en Deurne, bij Jumbo Bakel en natuurlijk mag je bij me binnenlopen voor een gesigneerde versie.(Foto: MJ Fotografie).

Francis

Foto's:


0