Aspiranten GHSV starten met overwinning

GEMERT – Vorige week werd bekend dat er voor de jeugdteams van de Gemertse Honk- en Softbalvereniging (GHSV) weer honkbalwedstrijden gespeeld mochten worden. Voor de pupillen en aspiranten betekende dat dat afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma stond.

De aspiranten van het combi-team met Uden Red Sox gingen op bezoek bij de aspiranten van Hazenkamp in Nijmegen. Al direct namen de aspiranten het initiatief en kwamen door mooie honkslagen en scherp honklopen op voorsprong, onder andere door punten van Mees, Wouter en Lonneke. Hazenkamp kon weinig inbrengen tegen het sterk pitch-catch duo Mika en Guus. GHSV liep langzaam steeds verder uit door punten van Stefke en Bram en Roël, die allebei hun eerste wedstrijd speelden. Ze zorgden ervoor dat Hazenkamp maar enkele puntjes bij elkaar kon sprokkelen. In de laatste inning had Hazenkamp ook geen antwoord op het pitchen van Charlie en werd de eindstand bepaald op 10-4 in het voordeel van GHSV/Uden. Een sterk begin van de competitie dus!

De pupillen mochten de competitie starten tegen Cardinals uit Oss en het beloofde een spannende wedstrijd te worden met heel veel gescoorde punten. Bij de pupillen van GHSV waren drie spelers die hun allereerste wedstrijd speelden. Cardinals begon de wedstrijd aan slag en de allereerste slagman ging direct uit door een mooie vangbal van Thijs van Lieshout. In de eerste slagbeurt wist Cardinals nog twee keer te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt kwam GSHV helaas niet tot scoren, ondanks honkslagen van Zoë van Os en Guus van Lieshout. De tweede inning kwam Cardinals vijf keer tot scoren en liep uit naar een 7-0 voorsprong. Het antwoord van GHSV duurde niet lang. Seth Slegers en de debutanten Myron Bijvelds en Viggo Thijssens sloegen alle drie een honkslag en kwamen over de thuisplaat na een honkslag van Zoë en een tweehonkslag van Thijs. Thijs kon daarna het vijfde punt scoren op een mooie slag van Ties van Boxmeer, tussenstand 5-7. Cardinals bleef sterk aan slag en liep weer uit naar een 12-5 voorsprong. In de derde Gemertse slagbeurt begon Guus met een mooie honkslag, waarop hij door enkele foute aangooien direct een Homerun kon lopen. Hij werd gevolgd door de derde debutant Collin Thijssens met een mooie honkslag. Collin kon scoren door honkslagen van Myron en Viggo, die op hun beurt weer werden binnengeslagen door Zoë, Thijs en Ties. Totaal werden er 6 punten gescoord deze inning, waardoor de tussenstand 11-12 werd. In de een na laatste slagbeurt scoorde Cardinals weer 5 punten en dankzij de 6 punten aan Gemertse zijde door Guus, Collin, Seth, Viggo, Zoë en Thijs stond de stand gelijk voor de laatste slagbeurt. Mede dankzij twee mooie acties tussen Thijs en Zoë kwam Cardinals maar twee keer tot scoren. Helaas lukte het de Gemertse pupillen niet om in de laatste slagbeurt tot score te komen waardoor de eindstand 17-19 voor Cardinals werd.

Programma

Zaterdag 12 juni: 10.00 uur Pupillen – Blue Lions Tilburg; 12.00 uur Starlights – Aspiranten

Foto's:


0