BMR Bode in gesprek met:

BAKEL – Nieuwsgierig naar Leefatelier bij Kaatje, begeef ik me naar de mooie bossen van het Hoekendaal. Ik word door Sanne Jansen, de eigenaresse van Leefatelier bij Kaatje, hartelijk ontvangen in haar huis in de bosrijke omgeving. We nemen plaats aan een grote gezellige tafel en door de grote glazen pui heb je een mooi uitzicht over de grote tuin. Ik krijg een kopje thee aangeboden met eigen gemaakte bonbons.

Door Yvonne van de Kerkhof

“Ik ben al jaren werkzaam als kindertherapeut”, vertelt Sanne me en door de komst van haar beide dochters is er veel in haar leven veranderd. Doordat beide dochters bekend zijn met Coeliakie, is ze zich gaan verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer voor kinderen.
(Coeliakie is een auto- immuunziekte waarbij het lichaam overgevoelig is voor gluten).
Tijdens het bereiden en bakken van gerechten wilden haar dochters graag helpen met koken en zo is het idee ontstaan om kookworkshops te gaan geven, lekker in haar eigen keuken aan het grote eiland waar plaats genoeg is voor de kinderen.
Ook voor weerbaarheidstrainingen kun je bij Leefatelier bij Kaatje terecht.
Leren je grenzen aangeven en durven te zeggen dat iemand te veel van je verlangt, dingen vraagt die je niet wilt, dat je tegen jezelf kunt zeggen dat het genoeg is. Hiervoor is zelfvertrouwen nodig en dat leert Sanne de kinderen op haar eigen unieke manier.
We lopen samen door haar bostuin waar kinderen naar hartenlust mogen spelen. We gaan kijken bij de moestuin die speciaal is aangelegd zodat de kinderen naar hartenlust kunnen plukken, proeven en ervaren.
Daarnaast is de tuin een perfecte plaats voor kinderyoga.
Helaas is het vandaag slecht weer en zullen we voor de yogales naar binnen moeten, gewoon in de huiskamer. Dat is de kracht van Leefatelier bij Kaatje. In een huiselijke omgeving de kinderen spelenderwijs zich bewust laten worden van de keuzes op het gebied van voeding, lichaam en eigenwaarde.
Ben je jarig en hou je van koken en lekker eten, dan leer je samen met je vrienden om lekker pizza met verse ingrediënten te maken of gezonde koekjes te bakken. Lekker snoepGOED maken, dat kan ook bij Leefatelier bij Kaatje!
Ik zou bijna willen dat ik nog een kind was en aan al die leuke workshops kon deelnemen. Ik ben zo enthousiast dat ik vergeet de zelfgemaakte bonbon te proeven, maar dat komt wel goed denk ik.
Kijk eens op haar Facebook pagina, daar staan alle workshops vermeld en ook alle informatie over het Kidsfestival dat ze, samen met de Deeltuin in Helmond, organiseert op zondag 25 juli. Dit zal een intiem festival worden met voorleessessies, kinderyoga, een spreker, broodjes bakken boven een vuurtje en andere leuke activiteiten.

Foto's:


0