Gemert-Bakel eert veteranen met Anjerperkje

GEMERT-BAKEL – De gemeente Gemert-Bakel eert lokale oorlogsveteranen met een ‘Witte Anjerperkje’. Het perkje bij de herdenkingsmonument De Vredesmaagd, aan het Ridderplein in Gemert, is in wording.

Van de redactie

Het Witte Anjerperkje is in 2019 geïntroduceerd door het Nederlands Veteraneninstituut. Het instituut roept gemeenten op om hun veteranen te eren en te waarderen met een parkje waarvan de bloemen in de dagen en weken voorafgaand aan de jaarlijkse Veteranendag bloeien.

De witte anjer verwijst naar de corsage van wijlen beschermheer Prins Bernard en staat symbool voor de waardering van veteranen. Omdat anjers maar kort bloeien worden er in het perkje ook andere witte bloemen geplant. Het Witte Anjerperkje in Gemert-Bakel zal in het bijzijn van lokale veteranen worden onthuld.

Foto's:


0